Çocuk Evleri Yurt Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının geliştirdiği 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında, Adıyaman’da 3 evde kalan çocukların...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının geliştirdiği 'Çocuk Evleri Projesi' kapsamında, Adıyaman’da 3 evde kalan çocukların yüzleri gülüyor.

Adıyaman‘da hayata geçirilen 3 evde bakıcı anne-babalarının gözetiminde barındırılan çocuklar, her türlü sorunlarına uzmanından çözüm bularak hayata özgüvenle bakma fırsatı buluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, sosyal devlet olmanın amaçlarından birisinin de devletin insanına sahip çıkması olduğunu belirterek, “Çeşitli mahallelerde açmış olduğumuz 3 tane çocuk evimiz var. Her bir evimizde 6 tane çocuğumuz kalmakta ve onların ihtiyaçlarını karşılamak için başlarında bakıcı anneleri bulunmaktadır. Bu evlerde mümkün olduğunca aynı yaş grubundan çocukları barındırıyoruz. Evlerde çocuklarla 24 saat boyunca kalan bakıcı annelerimiz var. Bu işle ilgili hem sosyologlarımız hem psikologlarımız var. İnşallah bu evlerin sayısını artırmak istiyoruz. Yurtta yetişen çocukların en zor hali hayata intibak etmeleriyle ilgili. Bu çocuklarımızın 12-18 yaşını bitirdikten sonra hayata atılabilmeleri, sosyal hayatla entegrasyonu gerçekleştirebilmeleri için ev ortamında yetişmeleri çok önemli. Diğer çocuklar gibi apartman hayatında yaşamaları, komşu ilişkileri, diğer aile ilişkilerini sağlayabilmek için çok önemlidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: