Çocuk Felci Aşısı Kampanyası

 Reyhanlı ilçesinde, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 5 yaş altındakilere çocuk felci aşısı yapılmaya başlandı.

Reyhanlı ilçesinde, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyelilerin de aralarında bulunduğu 5 yaş altındakilere çocuk felci aşısı yapılmaya başlandı. Reyhanlı'da 60 kişiden oluşan 30 ekip, ilçe merkezi ve bağlı köylerle Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerleri dolaşarak, 5 yaş altındaki çocuklara aşı uygulamaya başladı. İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, 7 gün sürecek kampanyada ilçe genelinde yaklaşık 15 bin çocuğun aşılanacağını söyledi. Sağlık görevlilerinin Türk ve Suriyeli aileleri bilgilendirdikten sonra 5 yaş altı çocukları aşılayacağını ifade eden Demir, bir ay sonra uygulamanın tekrarlanacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: