Çocuk hakları konulu yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi

Bursa Barosu’nun 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlediği ‘Çocuk ve Hukuk’ konulu resim...

Bursa Barosu’nun 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle düzenlediği ‘Çocuk ve Hukuk’ konulu resim yarışmasında dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 41 okuldan 308 resmin değerlendirildiği yarışmada, Namazgah İhsan Dikmen İlköğretim Okulu’ndan Beyza Uzel birinci oldu. Özel Bahçeşehir İlköğretim Okulu Öğrencisi Ayşe Sude Özkürkçü’nün ikinci olduğu yarışmada, Özel Şahinkaya Özlüce İlköğretim Okulu öğrencisi Aysu Gündoğan da üçüncü oldu. İlk üçe giren öğrencilere notebook, ücretsiz resim kursu ve SBS kursu hediye edildi.
Dereceye giren öğrencilere ödülleri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Müzeyyen Senar Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen törenle verildi. Öğrencilerin resimlerinden oluşan sergi de aynı salonda izlenime açıldı.
Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, çocukların kendi hakları konusunda bilinçlendirilmesi ve çocuk haklarına dikkat çekmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini belirti. Birkan, “Çocuk Hakları Komisyonu’nun bu yıl dördüncü kez düzenlediği bu yarışmada, çocuklarımızın, hakları konusunda bilinçlenmeleri amaçlandı. Bursa Barosu olarak, hak arama anlayışının toplumun her kesiminde gündeme getirilmesi gerektiğini savunuyoruz.” dedi.
Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Esen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Ünal, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Gencel de katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz