Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye 2. Satranç Şampiyonası Başladı

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye 2. Satranç Şampiyonası Malatya’da başladı.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk...

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye 2. Satranç Şampiyonası Malatya’da başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun birlikte organize ettiği, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye 2. Satranç Şampiyonası başladı.

Şampiyona kapsamında Malatya’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Davut İmamoğlu, “Çocuklarımızın farklı ilerli görmesi, bu illerdeki arkadaşlarıyla tanışması ve kendi aralarında sosyalleşmeleri amacıyla bu turnuvayı düzenliyoruz. Buna benzer turnuvaları bakanlığımız kurulduktan sonra etkin bir şekilde yapmaya başladık. Çocuklarımızın kendilerini ifade etme, öz güvenlerinin sağlanması açısından bu turnuvalar büyük önem taşıyor. Malatya İl Müdürümüze ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş ise, ikincisi düzenlenen Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen satranç şampiyonasına 31 ilden çocuklarımız katıldı. Buradaki temel amacımız sportif ve sosyal, kültürel etkinliklerle birlikte farklı illerden gelen çocuklarımızın kaynaşmaları ve farklı illeri tanımaları” diye konuştu.

Malatya Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü Satranç Merkezi’nde düzenlenen şampiyonada, 7 - 8 - 9 yaşlarındaki sporcular minikler kategorisinde, 10 - 11 - 12 yaşlarındaki sporcular ise küçükler kategorisinde mücadele ediyor. 3 gün sürecek olan şampiyona sonrası çocuklara çeşitli hediye ve katılım belgesi verileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: