Çocuk işçiler yürüyecek

ANKARA (A.A) - Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), İŞ-KUR, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve UNICEF tarafından düzenlenen organizasyonla eğitime kazandırılan çocuk işçiler, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü'nde, "Çocukların çalıştırılmasına hayır" demek için yürüyecek.

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, kurum ve kuruluşların desteği ve işbirliğinde sokakta çalışan çocuklar için geliştirilen projelerle pek çok çocuğun eğitime kazandırıldığını kaydetti. Sokaktan alınıp okula gönderilen çocukların aileleri için de meslek edindirme kursları düzenlediklerini ifade eden Barış, böylece çocukların sokakta çalışmalarının kurum-aile işbirliğiyle engellenmeye çalışıldığını dile getirdi. Tüm alınan önlemlere rağmen çocuklarını istismar etmeye devam eden aile
bireyleriyle ilgili yasal işlemler de yapıldığını vurgulayan Barış, mahkemelerce zaman zaman bu kişilere para ve hapis cezasına varan oranlarda cezalar verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Aileleri tarafından istismar edilen çocuklara dikkat çekmek için İŞ-KUR, UNICEF ve ILO işbirliğiyle 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü'nde bir yürüyüş düzenleyeceklerini anlatan Barış, "Amacımız oyun, okul ve kucak çağındaki çocukların zamanını yollarda, iş yerlerinde, boyacı sandığıyla, yıkama fırçasıyla sokaklarda değil, eğitim öğretim zamanında okullarda, tatil zamanında parklarda ve ailesinin yanında geçirmesidir. Çocukların hem fiziksel hem de ruhsal yönden sağlıklı bir şekilde yetişmesini hedefliyoruz" diye konuştu."Çocuk İşçiliğine Kırmızı Kart" yazılı dövizlerle yürüyecek çocuklar, ayrıca konuyla ilgili özellikle kız çocuklarının yaşadıkları sorunlara da değinecek.