Çocuk istismarı hattına 1 ayda 90 çağrı

İstanbul (AA)- Çocuk istismarına karşı açılan destek hattına 14 Şubat-14 Mart tarihleri arasında 90 çağrı yapıldı.

Sokak Çocukları Rehabilitasyon Derneği'nin yürüttüğü "Çocuklara Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Destek Hattı: Çocuğa Karşı Cinsel İstismarın Gün Yüzüne Çıkartılması" projesi çerçevesinde geçen ay oluşturulan "0216 450 54 54'"numaralı ihbar ve destek hattı, ilk sonuçlarını vermeye başladı.

Çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının gün yüzüne çıkarılmasında yardımcı olma ve toplumda cinsel istismarın bir halk sağlığı problemi olduğu bilincini geliştirmeyi amaçlayan hat, İstanbul'da kuruldu ve Türkiye genelinde 24 saat hizmet veriyor. Hatta gelen 1 ay içindeki 90 çağrının 49'unu kadınlar yaptı.

Reklam
Reklam

Çağrıların 50'si İstanbul'dan, 10'u Osmaniye'den, 4'ü Adana'dan, 3'ü Ankara'dan, 3'ü İzmir'den, 4'ü Kastamonu'dan, 2'si Bursa'dan, 1'er tanesi de Afyon, Balıkesir, Antalya, Denizli, Kayseri, Konya, Malatya,Muğla, Niğde, Zonguldak, Trabzon, Gaziantep, Aydın ve Erzurum illerinden yapıldı.

Çağrıların 62'si destek hattı hakkında bilgilenme talebiyle olurken, 25'i ise istismar ihbarı bildirimini içerdi. Hatta ulaşan 3 çağrı ise hattın faaliyet kapsamı dışında oldu.
Hatta yapılan ihbar çağrılarının 9'u sokakta yaşayan çocukları, 7'si cinsel istismarı, 5'i fiziksel istismarı, 4'ü da ensesti konu aldı.