Çocuk İstismarı Nedir, Günyüzüne Nasıl Çıkarılır Paneli

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği (KİKAP) organizasyonuyla "Çocuk İstismarı Nedir, Gün Yüzüne Nasıl Çıkartılır Paneli"

Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği organizasyonuyla "Çocuk İstismarı Nedir, Gün Yüzüne Nasıl Çıkartılır Paneli" düzenlendi. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki panelde konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Polat, Türkiye'nin Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin tarafı ülkelerden olduğunu hatırlattı. Türkiye'de istismar konusunda çok fazla çalışma bulunmadığına değinen Polat, yapılan çalışmaların da daha çok bölgesel olduğunu kaydetti. Polat, istismar konusunda ailelerin çocuklarıyla daha yakından ilgilenmesi gerektiğini belirterek, "İstismarı önlemek için aileler sadece çocuğun maddi sorunlarıyla değil aynı zamanda ruhsal sorunlarıyla da daha yakından ilgilenmeli" dedi. Polat, cinsel istismara uğramış çocuklarda arkadaşlarıyla ilişkisinin bozulması gibi bir takım psikolojik problemlerin ortaya çıktığına değindi. Çocukların istismarcı tarafından tehdit edildiğini ve yaşadıklarını kimseye söyleyemediğini anlatan Polat, çocuğun olayı anlatabileceği ortamın oluşturulması gerektiğini söyledi. Cinsel istismar konusunda cezaların yeterince caydırıcı olmadığını da vurgulayan Polat, bu konuda yargıya da bir takım görev düştüğünü kaydetti. Sosyal Hizmet Uzmanı Özgül Eliok ise istismara uğramış çocuğun adalet sisteminden beklentilerine değinerek, suçun mağduru olan çocuğun en önemli beklentisinin, dinlenmek, saygı gösterilmek ve bilgilendirilmek olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: