Çocuk Meclisi üyelerinden Kadının Statüsü Genel Müdürü'ne ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 'kadınlara belediye seçimlerine katılma, belediye meclislerine üye olma, seçimlerde...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 'kadınlara belediye seçimlerine katılma, belediye meclislerine üye olma, seçimlerde aday olma hakkı sağlamasının yıldönümünde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek’i ziyaret etti. Meclis üyeleri ziyarette 'kadının statüsü' hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin ilk kadın kaymakamı unvanının da sahibi olan Gevrek, Çocuk Meclisi üyeleriyle yakından ilgilenerek çalışmaları anlattı. Çocuk Meclisi’nin tanıtıldığı kısa sunumun ardından, eğitim, çalışma ve aile hayatına ilişkin sorular yönelten üyeler, cevapları da dikkatle dinledi. Meryem Reyhan Dereköy’ün 'Geleceğin anneleri, çalışanları olarak bizlere ne önerirsiniz?' sorusuna Gevrek, “Okuyun; tahsilinizi tamamlayın; kendinize güvenmeyi öğrenin. Kaydedilen tüm ilerlemelere rağmen hala en önemli sorun; kız çocuklarına sağlanan eğitim imkanların yeterli olamaması. Ailelerin ve toplumun bilinçlendirilmesine devam etmeliyiz.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

Beş kadından birinin çalışabildiğini ifade eden ve çalışma hayatında çok daha fazla kadının bulunabilmesi için eğitimin önemini bir kez daha vurgulayan Özlem Bozkurt Gevrek, 1990 yılında kurulan Genel Müdürlük bünyesinde eğitim, sağlık, istihdam ve medya konuları üzerinde çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Gevrek, ilk Türk kadın astronot olmayı istediğini belirten Göknur Aydar ile Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı olmayı istediğini söyleyen Esin Mümine Usta’ya “Neden olmasın, her şey hayal etmekle başlar, hiçbir hayal imkansız değildir” diyerek cesaret verdi. Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çektiren meclis üyeleri, Gevrek’e Ankara Büyükşehir Belediyesi yayınlarından 'Fotoğraflarla Atatürk' ve 'Bir Zamanlar Ankara' kitaplarını hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: