Çocuk Meclisi'nde Seçim Heyecanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri, demokratik bir ortamda ilk seçim gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin yeni üyeleri, demokratik bir ortamda ilk seçim gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çocuk Meclisi seçimleri yapıldı. Demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimlerde çocuklar, önce seçmen listelerinden isimlerini kontrol ettiler, daha sonra oy toplama ve adaylarını tanımaya çalıştı.

Adaylar, "Hizmette Sınır Tanımaz, Oy Veren Arkadaşlarım Hiç Pişman Olmaz", "Çocuk Aklımızla Biz de Varız", "Sözde Değil Özde Başkan", "Ankara İçin Hedef, Günü Kurtarmak Değil; Geleceği Kuşatmaktır" sloganlarıyla destek bulmaya çalıştı.

Reklam
Reklam
  1. Dönem Çocuk Meclisi'ne 9 noktada 2 bin 446 başvuru yapıldı. Meclise girmeye hak kazananların isimleri, oyların sayılmasından sonra duyurulacak.

    Çocuk Meclisi'ni yeni dönem 150 üyesi, 2 Aralık'ta yapılacak "Başkanlık Divanı" seçimlerinin ardından Mazbata Töreni ve Birinci Genel Kurul ile yeni dönem çalışmalarına başlayacak.

    Muhabir: Ankara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: