Çocuk Müzisyenler Büyüledi

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Araştırma...

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin katkılarıyla hazırlanan '4. Isparta Çocuk Müzisyenler Festivali', Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Isparta'nın yanı sıra Antalya, Burdur, Afyon, Denizli, Konya'dan 127 çocuk müzisyenin performanslarını sergilediği festivalin açılış konuşmasını yapan Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, ulusal bir boyut kazanan festivalin, yakın gelecekte uluslararası boyuta taşınacağını belirtti.Yıldırım, "Müzik ve sanat yolunda genç yetenekleri bir araya getirmekten dolayı çok mutluyuz. Bu festival bizlerin değil çocuklarındır. Sanatla büyüyen çocuklar bu dünyanın en büyük umudu olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise yaptığı konuşmada, "İçinde yaşadığımız dünyada gelecek kuşakları selamete ulaştırmanın, barış içerisinde yaşayan bir dünya bırakabilmenin tek yolu çocukların eline çok sağlam bir pusula vermektir. Bu pusula da bilim ve sanat, bilim ve müziktir. Bu yaştaki çocuklarımızın müziğe yönelmesi, onların ellerine müzik aletlerinin verilmesi çok önemli. Festivale emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 'Ben Bir Müzisyen Olsam' konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Daha sonra Şef Yıldız Mutlu Yıldız yönetiminde SDÜ Gül Çocuk Korosu, Şef Aysu Akgün yönetiminde de Isparta Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu Konserleri sunuldu. Festival, 7, 8, 9 - 10, 11, 12 ve 13,14 yaş katılımcı çocukların performanslarıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz