Çocuk Oyunlarında Türkiye’yi, Zafer Koleji Temsil Edecek

Kazakistan Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen, ‘Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği’...

Kazakistan Astana Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından organize edilen, ‘Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği’ 15-18 Haziran 2012 tarihleri arasında Kazakistan’ın Astana şehrinde yapılacak. Şenliklerde Türkiye’yi, Çocuk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nın en iyi takımı ödülünü alan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden Zafer Koleji temsil edecek.

Türk Dünyası Çocuk Oyunları Şenliği, yüzlerce yıllık geçmişi bulunan geleneksel çocuk oyunlarının var olma mücadelesine destek olmak, bu oyunlar çerçevesinde Türk dünyası çocuklarında ortak bir bilinç geliştirmek, çocuklar arasında sağlam dostluk köprüleri kurmak amacıyla yapılıyor. Şenliklere Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Başkırtistan, Makedonya, Altay, Üsküp ve Özbek bölgelerinden toplam 80 öğrenci katılacak.

Reklam
Reklam

Şenliklerde, Türk Cumhuriyetlerinden katılan öğrenci grupları yarışma-eğlence formatında Aşık, Beştaş, Çelikçomak, Topaç çevirme, Dokuztaş, Yedi kiremit gibi oyunları oynayacak. Oyunlar bireysel ve gruplar halinde oynanacak. Ayrıca şenliklerde oyuncak atölyesi, ebru uygulaması, duvar boyama gibi etkinlikler de yapılacak. Dereceye giren öğrenci ve gruplara sertifika ve çeşitli hediyeler verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: