Çocuk Rüzgar Sörfçüler Alaçatı'da Buluşacak

İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Milli Sporcu Çağla Kubat, Çeşme'nin Alaçatı beldesinde kendisine ait okulun ev sahipliğinde çocuklar ve

İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Milli Sporcu Çağla Kubat, Çeşme'nin Alaçatı beldesinde kendisine ait okulun ev sahipliğinde çocuklar ve gençlerin katılacağı Dünya Şampiyonası'nı düzenlemek için sponsor desteği arıyor.

Kubat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene farklı yerlerde yapılan 18 yaşına kadar olan çocuklar ile 18-21 yaş arasındaki gençlerin katıldığı şampiyonanın bu sene Alaçatı'da yapılma fırsatının doğduğunu söyledi.

Geçen yıl İtalya'nın Garda Gölü'nde yapılan organizasyona 180 sporcunun katıldığını kaydeden Kubat, "Alaçatı zaten rüzgar sörfünde dünyanın en önemli yerlerinden bir tanesi. Bu etkinlik tanıtım açısından çok önemli. Bu sene Dünya çocuklarını Alaçatı'da ağırladıktan sonra bu organizasyonu Çocuk Festivali haline getirme düşüncemiz var" dedi.

Reklam
Reklam

Organizasyonun ardından bunu her sene çocukların katılımıyla düzenlenen bir Türkiye Şampiyonası haline getirmek ve bu süreci devam ettirmek istediklerini vurgulayan Kubat, "Zaten Alaçatı'daki okulumu kurduğumda çocukları destekleme düşüncem vardı. Bununla örtüştüğü için bu organizasyona ev sahipliği yapma düşüncemiz oldu" diye konuştu.

-Sponsor arayışları-

Kubat, etkinliğin 1-6 Temmuz tarihlerinde Alaçatı'da kendi adını taşıyan okulda düzenleneceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun dışında sporcuların ve hakem heyetinin konaklamaları, dereceye girenlere verilecek ödüllerle ilgili bir sponsorluk gerekiyor. Bunun için kamu kurumlarından destek gördük. İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Kaplan, Yelken Federasyonu destek olma sözü verdi. Bunun dışında bir firmanın da bu organizasyonu sahiplenmesi şart."

-2013 sezonu-

Bu sezon Rüzgar Sörfü Dünya Şampiyonası'nın ilk ayağının mayıs ayında Kore'de yapılacağını kaydeden Kubat, "Televizyon projesine ara verdikten sonra bu sezona ciddi bir şekilde hazırlanmaya çalışıyorum. Televizyon projeleri nedeniyle son 2 senedir rüzgar sörfünü hobi olarak sürdürmüştüm. Ancak bu sene yaklaşık 2 ay antrenmanlarımı iklimi uygun olduğu için Kanarya Adaları'nda yaptım. 4 ayaklı şampiyonada en iyi dereceyi elde etmek için çalışacağım" dedi.

Reklam
Reklam

-Televizyon çalışmaları-

Kubat, antrenman sürecini çok iyi değerlendirdiğini ve bu süreçte yeni bir televizyon projesi oluşturduklarını belirterek, doğa sporlarını ve turistik yerleri anlatan projenin yayınlanacağı kanal için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Projenin, antrenmanlarını da sürdürebileceği bir şekilde devam edeceğini kaydeden Kubat, programın yayınına haziran ayında başlamayı planladıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: