Çocuk sahibi olamayan ailelere müjde

Uşak'ta yaşayan ve 12 yıldır çocuk sahibi olamayan Yaşar Alkan, 9. tüp bebek denemesinde uygulanan Reprodüktif İmmünoloji yöntemi sonucu gebe kalmayı başardı.

Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uşak'ta yaşayan Yaşar-İsmail Alkan çifti, 12 yıldır çocuk sahibi olamıyorlardı. Türkiye'de birçok merkezi ve doktoru dolaşıp defalarca tetkik yaptıran ve aynı tetkikleri her gittiği doktorun baştan istemesiyle umutsuzluğa kapılan çift, son çare olarak tüp bebek yöntemine karar verdi. Toplam 8 defa farklı merkezlerde tüp bebek denemesi yaptıran çift, her defasında olumsuz sonuç aldı. Türkiye'de ilk defa Maya Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi'nde kurulan ve halen tek olan Reprodüktif İmmünoloji departmanıyla değerlendirilen ve bunun sonucunda 9. tüp bebek denemesi yapılan çift mutlu sonuca ulaştı. Reprodüktif İmmünoloji Bölümü'nde yapılan bilimsel çalışmalarla çiftin bu arzularına kavuşmaları sağlandı. Reprodüktif İmmünoloji sayesinde sürekli düşükle sonuçlanan gebeliklerde, aşılama, tüp bebek, mikroefijeksiyon tedavileri uygulanan ancak sonuç alınamayan hastalarda da yüz güldürücü sonuçlar alındığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Reprodüktif İmmünoloji üremeyle ilgilenen bir bilim dalı. Yumurta ve spermin birleşmesi, embriyonun gelişimi ve rahim içi duvara tutunması ile gebeliğin gelişim süreçlerinde etkili olan Reprodüktif İmmünoloji (Bağışıklık ve Koruyucu Sistemler) faktörleri inceliyor. Böylece embriyonun rahme tutunmasını engelleyen olağan dışı durumları tespit ediyor ve bunların tedavisini planlayarak gebelik şansını artırıyor. Hastadan kan alınıyor ve 7 ile 10 gün sonra sonuç görüşmesi için çift davet ediliyor. Bu görüşmede elde edilen sonuçlar ışığında tedavi planlaması yapılıyor ve tedavi aşamasına geçiliyor. Tedavi aşamasında hiç bir işlem yapılmadığı için hasta herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Doktor tarafından verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması tedavinin başarıya ulaşması için yeterli oluyor.