Çocuk servisi boşaltıldı

VAN (İHA) - Kuş gribi hastalığı sebebiyle 2 kişinin hayatını kaybettiği ve kuş gribi şüphesiyle 7 kişinin tedavisinin sürdüğü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi'nde yoğun önlemler alınıyor.

YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, düzenlediği basın toplantısında, hastanede tedavi gören çocuklardan 2'sini kaybettiklerini, 7 hastanın tedavisine devam edildiğini belirtti. Dün Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla olayın boyutunun değiştiğini belirten Prof. Dr. Öner, "Bu gün itibariyle olası vakalara karşı civar illerden gelecek şüpheli vakalar için Çocuk Servisi'ni boşalttık, hazır durumdayız. Kriz Masası kuruldu. Biz gerekli hazırlıkları ve gerekli donanımları yaptık. Hastane bu gibi vakalarda gelecek 35 kişiyi kaldırabilecek durumda. Sağlık Bakanlığı'ndan vantilatör istedik. 4 adet talep ettik, göndereceklerini belirttiler. Ölen çocuklar hariç genel durum itibariyle kötü bir durum yok. Akciğer rahatsızlığı ve zatürre bazı hastalarda orta bazılarında ağır bir şekilde devam etmektedir. Hastalardan Yusuf Tunç'u da solunum pompasına alma durumu var" dedi.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, çocukların anne ve babasının neden hastalığa yakalanmadığı yönündeki sorusuna Prof. Dr. Ahmet Faik Öner, "Çocuklar hayvanlarla birebir temas haline girmiş, kesildikten sonra kafasıyla oynamışlar" dedi.