Çocuk sorunu ciddi boyutlarda

ANKARA (İHA) - TBMM Sokak Çocuklarını Araştırma Komisyon Başkanı Öner Ergenç, son incelemelerini Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Mersin'de yaptıklarını açıklayarak, "Bölgede çocuklar büyük ölçüde sokakta. Sokakta yaşayan değil; ama sokakta çalıştırılan çocuk sorunu ciddi boyutlarda" dedi.

İncelemelerini tamamlayan komisyon 26 Şubat tarihine kadar Ankara'da toplantılarını sürdürecek. TBMM'de 'Çocukları sokağa düşüren nedenlerle sokak çocuklarının sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi' amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Siirt Milletvekili Ergenç başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında açıklamalarda bulanan komisyon başkanı Ergenç, geçen hafta yoğun göç alan illerden Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Mersin'de incelemeler yaptıklarını söyledi. Ergenç gerek eğitimsizlik gerek ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle çocukların sokaklara ilgisinin çok büyük olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Sokakta yaşayan olmasa da sokakta çalıştırılan çocuk sorununun bölgede ciddi boyutlarda olduğunu kaydeden Ergenç, özellikle Diyarbakır'da 15-20 bin dolayında sokakta çalıştırılan çocuk olduğunun bildirildiğini iletti. Ergenç, Diyarbakır Valiliği ve belediyesinin sorunun çözümü yönünde ciddi adımlar attıklarını tespit ettiklerini anlatarak, sokakta çalıştırılan çocuklardan 8 bin 700'ünün okula kaydının yaptırıldığını öğrendiklerini belirtti.

Belediyenin yoksul ailelere yönelik çalışmalarının da övgüye değer olduğunu dile getiren Ergenç, Diyarbakır valisinin "Biz sorunu çözmeye hazırız, para da istemiyoruz yeter ki bize model, proje sunun" sözlerinin dikkat çekici olduğunun altını çizdi. Komisyon olarak da kamu kuruluşlarının merkezi rehberlik ihtiyaçlarını çok açık olarak gördüklerini belirten Ergenç, sokağa ilgisi yüksek, sokakta çalıştırılan çocukların zamanla büyük illere yönelerek sokakta yaşayan çocuklara dönüştüğünü ifade etti.

Ergenç, bu çocukların mutlaka kendi illerinde tutulması ve buralarda yapılacak çalışmalarla sorunun çözümü yoluna gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam