Çocuk Trafik Eğitim Parkı Hizmete Açıldı

Yozgat Valiliği, belediye, milli eğitim ve emniyet müdürlüğünün ortak girişimleri ile yapılan ‘Çocuk Trafik Eğitim...

Yozgat Valiliği, belediye, milli eğitim ve emniyet müdürlüğünün ortak girişimleri ile yapılan ‘Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ hizmete açıldı.

Çocuklara küçük yaşta trafik kurallarını öğretmeyi amaçlayan Yozgat Çocuk Trafik Eğitim Parkının açılışına Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Demirhan, trafik polisleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere önce trafik işaretleri ve kuralları konusunda bilgi verildi. Daha sonra öğrenciler akülü arabalarda trafik kurallarını ve uymaları gereken işaretleri uygulamalı olarak öğrendi. Trafik dersinin çok zevkli olduğunu belirten öğrenciler, “Burada trafik kurallarını, trafik işaretlerini, emniyet kemerinin ne olduğunu öğrendik” dedi.

Reklam
Reklam

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi Trafik Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Ali Atlı, valilik, belediye, emniyet ve milli eğitim müdürlüğü tarafından Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nin planlandığını belirterek, “Bugün milli eğitim müdürlüğümüz öğrencileri gönderdi bizde eğitimcilerimizi görevlendirdik ve eğitimlerimiz başladı. Bütün kuralları küçük yaşta çocuklarımıza öğrettiğimiz zaman ileriki yaşamlarında trafik kurallarına uyacaklarını dolayısıyla da kazaları azaltacağını, kazalarda yaralanmaları, ölümleri azaltacağını düşünüyoruz. Trafik eğitim parkının ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de valilik, emniyet, milli eğitim müdürü ve belediye olarak müştereken belki Türkiye’de örneği çok az olan güzel bir trafik eğitim parkı yaptıklarını belirterek, “Bugün itibariyle de trafik parkımız öğrencilerin eğitimine açılmış oldu. Trafik kuralları küçük yaşta öğrenilince daha kalıcı olacağını ve çocuklar trafik bilinciyle büyüyecekleri için ileride kurallara daha iyi uyacaklarına inanıyorum. Trafik eğitim parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: