Çocuk Ve Kültür Dergisi Gonca'dan Herkese Çam Fidanı

Çocuk ve Kültür Dergisi Gonca, nisan ayı sayısında Türkiye’de herkese çam fidanı hediye ederek, ’Senin...

Çocuk ve Kültür Dergisi Gonca, nisan ayı sayısında Türkiye’de herkese çam fidanı hediye ederek, ’Senin de dikili bir ağacın olsun’ dedi.

”Yavru Ağaçlar Minik Ellerde” sloganı ve adıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesinin mimarı Gonca Dergisi’nin fidan dikme kampanyasına, Sakarya Akyazı ilçesi Paris İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı.
Okul bahçesinde ağaç dikme töreni düzenlendi. Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek kuşakların serinlediğini ifade eden Okul Müdürü Ahmet Duman, ”Ağacın ve ormanların yararlarını saymakla bitecek gibi değildir. Yine de insanlar kendilerine bu denli yararı dokunan ağaçları ve ormanları korumak konusunda gerekli özeni göstermezler. Yeşili ve çevreyi koruma adına yapılan çalışmaları destekliyoruz. Bir kez fidan diken el artık ağaca zarar veremez. Öğrencilerimiz diktiği ağacı koruyacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

"KALİTELİ BİR NEFES İÇİN YILDA EN AZ BEŞ FİDAN DİKİLMELİ"

Ağaçların önemini anlatan Paris İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Muhammed Mesut Pur, ”İnsan hayatı için en önemli unsur olan oksijeni ormanlar sağlar. İklim değişiklikleri ve küresel ısınmaya karşı en etkili yöntem ağaçlandırmadır. Ağaçlar; erozyon, toprak kaybı, çölleşme, kuraklık gibi felaketlerden korur. Ormanlar, egzoz ve benzeri zehirli gazlar ile kirli suları temizleme özelliğine sahiptir. Hava kirliliğinin yüzde 50’si ormanlar tarafından temizleniyor.” şeklinde konuştu.

Paris İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Duman, sınıf öğretmeni Muhammed Mesut Pur ve öğrenciler, ”Yeşili Sev, Ormanı Koru” diyerek, Gonca Dergisi’nin verdiği çam fidanlarını toprağa kavuşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: