Çocuk Ve Yaşlılar Dikkat, Öğle Saatlerinde Dışarı Çıkmayın

Memorial Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Mollaoğlu, sıcak havalarda çocuk, bebek ve yaşlıların özellikle...

Memorial Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Mollaoğlu, sıcak havalarda çocuk, bebek ve yaşlıların özellikle dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Sıcak havalarda bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini de belirten Mollaoğlu, vatandaşları öğle saatlerinde dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı.

Memorial Hastanesi’nden İç Hastalıları Uzmanı Dr. Özgür Mollaoğlu, sıcak havalarda vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Mollaoğlu, “Sıcaklar her yaş grubunu etkilemekte ama özellikle çocukları bebekleri ve yaşlıları daha çok etkilemekte. Çünkü bu yaş gruplarında sıcağa karşı geliştirdiği metabolizmalar daha yavaş çalışmakta, daha yetersiz kalmakta. Bundan dolayı özellikle kızgın güneşin altında uzun zaman geçiren insanlarda sıcak çarpması dediğimiz ciddi sonuçlar doğurabilecek tıbbi müdahale gerektirecek durumlar meydana gelebilir. Bundan korunmak için sıcak güneşin altında özellikle saat 10.00 ile 16.00 arasında bulunmamak gerekir. Açık renkli kıyafetler bol ve serin tutacak kıyafetler giymek gerekir. Bol bol sıvı almak gerekir, bu taze sıkılmış meyve sular ve ayran olabilir” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşlıların sıcak havalarda kalın giyinmemesi gerektiğini belirten Memorial Hastanesi’nden İç Hastalıları Uzmanı Dr. Özgür Mollaoğlu, şunları söyledi:

“Bu dönemlerde özellikle gölgelikli bebek arabalarıyla şapkalarla korumak gerekir. Onun dışında vücut gücü gerektiren iş yapan insanların sıvı kaybı ile birlikte tuz kaybı oluyor. Sporu daha çok hava karardıktan sonra akşam saatlerinde yapmayı öneriyoruz. Özellikle tansiyon ve depresyon ilacı kullananlar da sıcak çarpmasına karşı daha fazla hassasiyet meydana geliyor. Yaşlılarımızın kalın giyinmeye yatkınlıkları vardır. Özellikle yaşlıların havanın koşullarına göre açık renkli ve ince kıyafetler giymelerini öneriyoruz. Proteini alırken kırmızı etten ya da tavuk etinden daha ziyade balık yumurta süt gibi ürünlerden almak biraz daha doğru olabilir. Özellikle yağlı ağır yemeklerden uzak durmak gerekir. Bol bol taze meyveler tüketilebilir. Ama bunda en önemlisi su sıvı ve ayran olarak içilebilir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz