Çocukken Sahip Olamadığı Oyuncakların Koleksiyonunu Yapıyor

KASIM SAKALLI - Zonguldak'ta çocukken sahip olamadığı oyuncak otomobillerin 2 yıldır koleksiyonunu yapan emlakçı, farklı modellerdeki araçları özenle biriktiriyor.

KASIM SAKALLI - Zonguldak'ta çocukken sahip olamadığı oyuncak otomobillerin 2 yıldır koleksiyonunu yapan emlakçı, farklı modellerdeki araçları özenle biriktiriyor. Kentte emlak ve inşaat işleri yapan 51 yaşındaki 2 kız çocuğu babası Orhan Kayan, 2 yıl önce İstanbul'da bir oyuncakçıda gördüğü gerçek otomobillerin modellendiği oyuncakları çok beğendi. Küçüklük dönemlerinde yaygın olmaması nedeniyle sahip olmadığı oyuncak otomobillere yönelik tutkusu yeniden canlanan Kayan, satın aldığı birkaç araçla koleksiyona başladı. Nadir bulunan 1920 model otomobillerin de oyuncaklarını toplayan Kayan, iki yılda koleksiyonunu 75 parçaya ulaştırdı. Orhan Kayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koleksiyonun bir bölümünü ofisinde sergilediğini, model arabalarına özenle baktığını söyledi. Kendi çocukluk döneminde her ailelenin çocuklarına oyuncak almadığını ifade eden Kayan, "Küçükken özellikle yurt dışından gelen çocuklarda oyuncak arabalar görür heves ederdik. Bizim küçüklüğümüzde oyuncak bulmak zordu, telden arabalar yaparak oynardık. İki yıl önce İstanbul'da tesadüfen gördüğüm arabalarla içimdeki heves yeniden canlandı" dedi. - "Torunuma bile vermem" Model arabaların gerçeğine birebir benzediğini, bundan dolayı da bazıların çok nadir bulunduğunu anlatan Kayan, şunları kaydetti: "Ben stresimi bunlarla atıyorum. Genelde eski model toplamaya çalışıyorum. Arabalarla ilgilenirken eşim 'torunun olursa bunları verir misin' diye sordu. Ben de veremeyeceğimi ama aynısından bulup hediye edebileceğimi söyledim. Çünkü koleksiyon farklı bir tutku. Koleksiyonumda sadece eski filmlerde görebileceğiz modeller var. Gerçeğini aratmıyorlar. Ben koleksiyonumdaki araçları karşıma çıktıkça almaya çalışıyorum. Model otomobillerin fiyatları 40-50 lira arasında, maddi olarak bir külfeti olmuyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: