Davranış Bilimleri Entitüsü tarafından düzenlenen "Oyun Terapisi" ile "Zor Çocuk ve Ergenlerle Kısa Süreli Terapi" konulu eğitimlere psikoloji çevresi yoğun ilgi gösterdi. Davranış Bilimleri Entitüsü'nde 08-11 Nisan 2005 tarihlerinde düzenlenen eğitimlerde, Amerikan Oyun Terapileri Derneği üyesi oyun terapisti, eğitimci ve süpervizor Reyhana Seedat, sertifika programlarında verilen bilgileri kısaca özetledi. Oyun terapisti olabilmek için 150 saatlik eğitim ve 500 saatlik supervizörlük almak gereğine değinen Seedat, Haziran 2005 itibarıyla Davranış Bilimleri Entitüsü'nde bu eğitimlere başlayacaklarını belirtti.
Oyun terapisi, seçilmiş oyun materyalleri ile çocuğun doğal iletişim yolu olan oyun vasıtasıyla; kendini ifade etmesini (duygular, düşünceler, deneyimler ve davranışlar) sağlamaktadır. Çocuğun gündelik oyununu, bir terapötik müdahale aracı haline getirerek güvenli bir ilişki oluşturur. DBE Çocuk ve Genç Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde iki ayrı oyun terapisi tekniği kullanılmaktadır.
Non-Direktif (Yönlendirilmeyen) Oyun Terapisi: Oyun içten gelen ve çaba gerektiren bir uğraştır. Bir çocuğun oyunu, yaşadığı dünyayı, insan ilişkilerini yansıtır. Non-Direktif (Yönlendirilmeyen) Oyun Terapileri, duygusal zorluklar yaşayan, uyum ve davranış sorunları gösteren veya psikosomatik sorunları olan çocukların doğal oyun ortamında kendilerini ifade etme gerçeğine dayanır. Amaç, sorunları olan çocuğun kendi psişik dengesinde belirli ve gerekli değişiklikleri yapabilmesini sağlamaktır. Non-direktif oyun terapisi ile çocuğun kişilik yapısında, dışavurum, içgörü, gerçeklik değerlendirmesi sağlaması ve çocuğun enerjisini olumlu alanlara yönlendirmesi beklenir.
Bilişsel-Davranışçı Oyun Terapisi: Bilişsel-davranışçı oyun terapisi, Non-Direktif Oyun Terapisi'yle karşılaştırıldığında, yapılandırılmış, yönlendirici ve hedefe yöneliktir. Sorun olan davranışın yerine, daha olumlu düşünce ve davranışların geliştirilmesini sağlar. Oyun, hem çocuk ile terapistin arasındaki iletişim aracıdır, hem de tedavi edicidir. Çocuğun sorunlarına yönelik çalışmalar sırasında oyundan yararlanıldığı gibi, sözel ve sözel olmayan iletişim yolları da kullanılır (modelleme gibi). Terapinin temel unsurlarından biri ödüllendirmedir. Ödüllendirme çocuğa hangi davranışlarının uygun hangilerinin de uygun olmadığı yolunda doğrudan mesaj verir.
DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, bireylere ve kurumlara psikoloji disiplini çerçevesinde hizmet veren, araştırmalar yapan, sistem kuran ve eğitim programları oluşturan bir danışmanlık merkezidir. Psikolog Emre Konuk tarafından 1985 yılında kurulan Enstitü, terapistler ve kurumsal danışmanlardan oluşan geniş uzman kadrosuyla iki ana alanda hizmet sunuyor: Kurumsal Danışmanlık ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri.