Çocuklar, Basketbolla Hayata Tutunacak

Denizli’de ‘Hayata Pas Ver’ projesinin ardından ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar’ projesi de hayata geçirilerek, özellikle...

Denizli’de ‘Hayata Pas Ver’ projesinin ardından ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar’ projesi de hayata geçirilerek, özellikle sosyo-ekonomik durumu zayıf olan çocukların spora yönelmesi konusunda önemli bir adım daha atıldı.

Denizli Valiliği, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ile Forum Çamlık AVM’nin işbirliğiyle düzenlenen ‘Basketbola Küçük Dev Adımlar’ sosyal sorumluluk projesi hayata geçti.

İlköğretim öğrencilerini spora teşvik etmeyi ve basketbolu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen projeyle, Denizli il merkezinde sosyo-ekonomik durumu zayıf bölgelerdeki ilkokullardan her yıl 3, 4, 5, 6, 7 v 8. sınıflardan 25 kişilik iki öğrenci grubu basketbolla tanıştırılacak. Forum Çamlık AVM’ye gelerek başvuru yapanlar ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından saha çalışmalarında 1 ay süreyle yapılan seçmelerde belirlenenler arasında seçilen grupların, her yıl farklı bölge okullarından farklı öğrenci gruplarıyla yenileceği belirtildi. Salon, eşofman ve formaların Forum Çamlık AVM tarafından karşılandığı çocuklar, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda antrenmanlarına başlarken, ilk maçını Türk basketbolunun ünlü ismi Harun Erdenay ve protokol üyeleri ile maçı yaptılar. Gösteri maçı sebebiyle düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Günalp, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, Forum Çamlık AVM Müdürü Hakan Elmastaş, Türk Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, çocuklar ve aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

ABDÜLKADİR DEMİR: “BASKETBOLLA GENÇLERİ BİR ARAYA GETİRDİK”

Törende bir konuşma yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Türkiye’nin bir ay boyunca konuştuğu Hayata Pas Ver Projesi’nin geçen ay yapıldığını belirterek, “Futbolla gençlerimizin bir araya gelmesi sağlanmıştı. Bu projeyle de basketbolda gençleri bir araya getirdik. Biliyoruz ki, gençlerimiz çok yoğun ders yükü altındalar. Onun ötesinde, televizyon, bilgisayarla çok yalnız hale geldiler. Çocuklarımızın arkadaşlarıyla bir araya gelmeleri, streslerini, enerjilerini özellikle sporla atmaları çok önemli” dedi.

HARUN ERDENAY: “İLERİDE 12 DEV ADAM OLABİLECEK GENÇLER İÇİN KOLLAR SIVANMIŞ”

Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ise, düzenlenen projeyi desteklediğini belirterek, “Tüm Denizli çok güzel bir organizasyona imza attı. İleride 12 Dev Adam olabilecek gençler için kollar sıvanmış. Burada çocuklara basketbol eğitimi verilecek. Normalde bu çocukların basketbol eğitimi alabilecek şansı yok. Ama bu organizasyon bunu sağlayacak. İnşallah diğer illerde de böyle bir organizasyon olur” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından başta Vali Abdülkadir Demir olmak üzere protokol üyeleri ve Harun Erdenay çocuklarla gösteri maçı yaptı. Oldukça neşeli anların yaşandığı maçta, çocuklar kısa boylarına rağmen büyükleriyle başa baş mücadele etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: