Çocuklar, "Beyaz Kalpler"le Kötü Alışkanlıklardan Korunacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sokakta çalışan veya korunmaya muhtaç çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi kuruldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sokakta çalışan veya korunmaya muhtaç çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi kuruldu. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, risk grubundaki 12-18 yaş aralığındaki çocukların hayata kazandırılması amacıyla Beyaz Kalpler Eğitim ve Oryantasyon Merkezi'nin faaliyete geçirildiği kaydedildi. Merkezde sokakta çalışan, korunmaya muhtaç, okula devam sorunu yaşayan ve ailesinde problemleri olan çocuklarla ilgili sosyal hizmet çalışmalarının gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, çocukların bir yıl boyunca merkezde eğitim ve el becerilerini geliştirecek atölyelerde uzmanlar eşliğinde çalışmalar yapacağı bildirildi. Açıklamada, çocukların içinde bulunduğu riskler hakkında da eğitim ve seminerler verileceği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: "Merkezden faydalandırılacak gençler, uzmanlarca okullarda yapılan incelemeler neticesinde belirleniyor. Risk grubunda olduğu belirlenen gençler, bu aşamalardan sonra rehabilite edilmek ve topluma yeniden kazandırılmak üzere önümüzdeki günlerde merkeze alınmaya başlanacak. Türkiye’ye örnek olacak merkezde elektrik ve sıhhi tesisat, proje çizim, cam üfleme, ritim, garsonluk, aşçılık, mutfak, maket yapımı atölyeleri ve bilgisayar odaları bulunacak. Bir sosyolog, psikolog ve pedagogun da görev yapacağı merkezde eğitimler, uzman kişilerce verilecek." Açıklamada, söz konusu merkezle çocukların okulla bağlantılarının kuvvetlendirilmesi, fiziksel ve ekonomik olarak istismar edilmelerinin engellenerek sokakta çalışan çocuk sayısının azaltılması, çocukların aile içi ilişkilerinin düzenlenmesi ve çocuk suçluların azaltılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: