Çocuklar Camilere Koştu

Orhangazi’de okulların tatil olmasıyla birlikte yüzlerce öğrenci hem Kur'an-ı Kerim öğrenmek hem birçok dalda spor...

Orhangazi’de okulların tatil olmasıyla birlikte yüzlerce öğrenci hem Kur'an-ı Kerim öğrenmek hem birçok dalda spor yapmak için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan yaz kurslarına başladı. Müftü Nihat Aktaş, Orhangazi’de bu yıl 100 civarında kurs hocası ile 5 bine yakın öğrenciye hizmet vermeyi hedeflediklerini söyledi. Bu yıl kurslarda yaş sınırı olmadığı için katılımın da yüksek olduğunu söyleyen Aktaş, yüksek talep nedeniyle 25 yeni bayan kurs hocası ile anlaşma yaptıklarını söyledi.

Yüzlerce öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla 'Bu Yaz Kur'anı Gönlüne Yaz' sloganıyla başlattığı yaz Kur'an kurslarına ilgi gösterdi. Bu yıl 2 aylık kurs süresini tamamlayan öğrenciler, ardından tercih ettikleri alanlarda spor faaliyetlerine katılma imkanı bulacak.

Reklam
Reklam

Orhangazi Müftüsü Nihat Aktaş, 24 haziran ile 23 Ağustos tarihleri arasında 2 ay sürecek olan kurslarda, bu yıl ilk kez yaş sınırı konulmadığını belirterek, bundan dolayı ilginin bir kat daha arttığını belirtti. Aktaş, geçen yıl 2 bin 800 civarı öğrenciye din eğitimi ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verdiklerini, bu yıl bu rakamın 5 bini bulmasını beklediklerini söyledi.

TUNA VE ATATÜRK OKULLARINDA DA EĞİTİM VAR

İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, bu yıl ilk kez kurs ve cami yetersizliği nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile varılan anlaşma sonucu iki okulda da Kur'an ve din eğitimi vermeye başladıklarını ifade etti. Aktaş, Tuna ve Atatürk ilköğretim okulları bölgesinde Kur'an kursu ve cami olmaması nedeniyle bu iki okulda 4 sınıfta eğitim vermek için Milli Eğitimle anlaşıldığını ve burada da kursların başladığını kaydetti. Müftü Nihat Aktaş, şunları ifade etti:

"75’i imam ve müezzin, 25’i dışarıdan sözleşmeli olarak anlaşmaya vardığımız 25 bayan hocamızla birlikte toplam 56 cami, Kur'an kursu ve okulda eğitimlerimizi başlattık. Kurslarımız 24 Haziran tarihinde başlamış oldu. 23 Ağustos tarihinde tamamlanacak kurslarımızda kursiyerlerimize dağıtılmak üzere 500 adet Kur'an-ı Kerim, elifba ve din kitabı olmak üzere toplam 9 bin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Orhangazi’ye gönderildi. Kurslar 1, 2 ve 3. kur olmak üzere 3 ayrı aşamada yapılacak. Kur'an bilenlere ayrı, yeni başlayanlara ise ayrı bir program uygulayacağız. Ayrıca, kursların bitiminde talebe göre de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile varılan 'Bu Yaz Kur’an’ı Gönlüne Yaz' sloganı ile başlatılan sportif organizasyonlar da düzenleyebilecek. Kursların tamamının bitiminde Ağustos ayı içinde ise geniş bir katılımla bir kapanış programı düzenleyebiliriz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: