Çocuklar Çevre Bilincini Tiyatro Ile Kazanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi' kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 'Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi' kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlediği 'Çevre Çiçekleri Tiyatro' gösterilerine devam ediyor. Gösteride tüm çocuklara Türkiye’de bir ilk olan 'Çevre Müfettişi' kimlik kartları da dağıtılıyor. 'Çevre Çiçekleri Tiyatro' gösterileri ile 4 ayda yaklaşık 76 bin çocuğa ulaştı. 93 bin öğrenci ise Türkiye’de bir ilk olan 'Çevre Müfettişi' kimlik kartlarının sahibi oldu.

İlk kez Üsküdar’da başlayan 'Çevre Çiçekleri Tiyatro' gösterileri ile bakanlık, çocukların çevre konusunda erken yaşta bilinçlenmesini tiyatro ile anlatmaya çalışıyor. Tiyatro, Türkiye genelinde İstanbul’da Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Üsküdar, Fatih Ankara’da Altındağ, Keçiören, Sincan, Gaziantep, Adapazarı, Trabzon, Adıyaman, Uşak ve Bilecik’te sahnelendi.

Reklam
Reklam

GÖSTERİLER TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

Yeni eğitim döneminde de devam edecek projenin tüm Türkiye’ye geneline yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Sergilenen tiyatro gösterisi öncesinde Bakanlık tarafından 'Çevre Müfettişi' kimliklerine kavuşan öğrenciler, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecek. Çevrenin korunması ve geliştirilmesinde karşılaştıkları sorunları aktarmakla görevli olan çevreci müfettişler sayesinde, çevre sorunlarının önüne geçilmesini hedefliyoruz. Minik müfettişlerimiz ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecekler” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz