Çocuklar Çocuk İşçiğili İle Mücadele İçin Broşür Dağıttı

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele etkinliği kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü...

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele etkinliği kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda broşür, şapka ve tişört dağıtımı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından vatandaşları, bilgilendirme amaçlı broşür, şapka ve tişört dağıtıldı.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü nedeniyle açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Karadeli, “Çocuk hakları, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel istismara karşı korunma gibi hakların tümünü ifade etmektedir. Çocuk haklarının kapsamını ve bileşenlerini ayrıntılı bir şekilde ortaya koyan en önemli belge ise, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’dir. Ülkemizin de onayladığı bu sözleşme, çocuk haklarının her ülkede yerleştirilmesini ve uygulamalarının denetlenmesini öngörmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Karadeli, “Çocuk işçiliği, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca taraf devletler çocukların sağlıklı gelişimlerinin önündeki engelleri kaldırabilmek için gereken önlemleri almakla yükümlüdür” ifadesinde bulunarak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu kapsamda 1990’lı yılların başından itibaren ülkemizde sorunun boyutları ve niteliği konusunda ciddi ilgi ve duyarlılık oluşmuş ve çocuk işçiliği sorunuyla mücadelede önemli çabalar sarf edilmeye başlanmıştır.

Çocuk işçiliğini önlemeye yönelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 38 Çocuk ve Gençlik Merkezi ve bu merkezlere bağlı 6 Gözlemevi hizmet vermektedir. Çocuk ve Gençlik Merkezleri aracılığı ile çocuk, aile ve toplum odaklı çalışmalar yürütülmekte; çalışma yaşamına girmiş ya da girme riski altında olan çocukların, sağlıksız çalışma koşullarından çekilerek eğitime döndürülmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda toplumsal bilincin artırılması ve herkese sorumluluklarının hatırlatılması için her yıl “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” kutlanmaktadır.

Reklam
Reklam

Bizlerin yarına güvenle bakabilmesi çocuklarımıza sağlayacağımız imkânlarla yakından ilişkilidir. Milletimizin en değerli varlıkları olan çocuklarımızın, hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamlarda yaşayabilmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri için, atacağımız adımların ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz