İstanbul Modern'de, gölge tiyatrosunun Türkiye ve Yunanistan'daki köklü geçmişinin çağdaş sanata etkilerini yansıtan Gölgeye Övgü sergisi 6 Mayıs'a kadar devam edecek.
Sergi kapsamında Garanti Bankası’nın sponsorluğunda “Gölgenin Peşinde” başlığı altında çocuklara, gençlere ve ailelere yönelik de bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.
Program, başta gölge tiyatrosu olmak üzere, geleneksel sanat formlarından esinlenen çağdaş sanat yapıtlarını tanıma, sanatçıların kullandıkları malzeme ve teknikleri deneme olanağı sunuyor. Resimden animasyon çalışmalarına, kukla tasarımından gölge oyununa uzanan zengin bir içerikte hazırlanan, Eğitim Odası ve Genç İstanbul Modern’de gerçekleşecek programda çocuklar ve gençler, düşlerin ve masalların peşine düşüyor. Sanatçılarla, aileleriyle, arkadaşlarıyla birlikte düşlerindeki gölgeleri ve kuklaları oluşturuyorlar.
Farklı yaş gruplarına yönelik hazırlanan "Gölgenin Peşinde" adlı program, "Sanatçıyla Buluşma", "Ailece Sanat", "Çocuklar İçin Atölye Çalışmaları" ve "Gençler İçin Animasyon Atölyesi" başlıklı bölümleri içeriyor.
"Sanatçıyla Buluşma"da 7-14 yaş arasındaki çocuklar, Ahmet Elhan ile bir çeşit yanılsama oyunu oynuyor, Cengiz Özek ile Karagöz kuklaları yaratıyor, Nalan Yırtmaç ile gölge resimleri çiziyor ve Selen Korad Birkiye ile bir masalı dramayla yorumluyor.
"Ailece Sanat"ta 6-16 yaş grubu çocuklar ve aileleri birlikte kukla oyunu gerçekleştiriyor.
4-12 yaş grubu için düzenlenen "Çocuklar İçin Atölye Çalışmaları"nda; "Gölge Resimleri"nde çocuklar çizimleriyle masal ve resmi buluşturuyor, "Konuşan Parmaklar"da el kuklaları yaratıp, bir drama sahneliyor, "Masal Ormanı"nda küçük bir ayakkabı kutusuna sığdırdıkları masal ormanlarını istedikleri renklerle aydınlatıyor. "Minik Kahramanların Dev Gölgeleri"nde minik heykeller yaratıp, özel aydınlatmayla gölgelerini oluşturarak gölge oyunu oynuyorlar.
"Gençler İçin Animasyon Atölyesi"nde, 13-18 yaş grubu gençler için, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, İnteraktif Medya Tasarımı Anabilim Dalı öğretim görevlilerinin bölüm öğrencileriyle birlikte yürüteceği üç farklı animasyon atölyesi düzenleniyor. "Stop motion - Cut-out", "Dijital animasyon" ve "Çizgi animasyon, scrapbook" başlıklı bu atölyelere katılanlar, çeşitli nesnelerden, kendi fotoğraflarından ya da çizimlerinden yola çıkarak animasyonlar üretiyor ve temel dijital animasyon tekniklerini kullanarak bilgisayar ortamında kurgularını yaratıyor. Gençler, ürettikleri animasyonları 25 Nisan’da saat 14.00’te İstanbul Modern Sinema’da düzenlenen "Genç Animatörler" gösteriminde sunacak.
Yanı sıra da Tiyatrotem, Cengiz Özek Kukla Tiyatrosu ve Akbank Karagöz ve Kukla Tiyatrosu’nun İstanbul Modern Sinema’daki gösterileri ücretsiz sunuluyor.
Bilgi ve rezervasyon için: 0 212 334 73 41
Bu içerik www.cocukrehberi.com 'dan alınmıştır.