Çocuklar her milletin geleciğidir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yayımladığı bir mesajla Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı....

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yayımladığı bir mesajla Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutladı. Yıldız. ”Her millet çocuklara kendisinin geleceği olarak bakar. O nedenle çocuklarımızın değerini bilmemiz gerekiyor.” dedi.
Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan ederek, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla çocukların değerini halk iradesinin üstünlüğüyle bir tuttuğunu ifade eden Bakan Yıldız, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Ailelerin, öğretmenlerin ve çocukla ilgili çalışan herkesin, çocuk haklarının hayata geçirilmesinde üstlerine düşen görevin farkında olmaları ve bunu her zaman yerine getirmeleri şarttır. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasına ve iyi yetişmesine bağlıdır. Milletçe ne mutlu bize ki çocuklarımızı güçlü aile bağları içerisinde sevgiyle koruyarak yetiştirmeye devam ediyoruz. Hükümet olarak, çocuklarımızın sağlık, eğitim, beslenme şartlarının iyileştirilmesi, zor şartlar altındaki çocukların korunması ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli bütün adımları bir bir atıyoruz. Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi ile belirlenen ilkelerin tam anlamıyla hayata geçirilmesine özel bir önem veriyoruz. Çocukların mutlu olduğu bir Kayseri ve ülkemiz için, hep birlikte el ele vererek, çocuklarımız için yaşanılması keyifli, güvenli ve en önemlisi onların ihtiyaçları ile beklentilerine göre bir dünya oluşturalım."
Yıldız, tüm çocukları yürekten kucakladığını ve kendilerine mutlu yaşadıkları bir dünya dilediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz