Çocuklar İçin 4 Tiyatro Oyunu

Müjdat Gezen Tiyatrosu, bu sezon dört ayrı çocuk oyunu sahneliyor.

Müjdat Gezen Tiyatrosu, bu sezon dört ayrı çocuk oyunu sahneliyor, "Bir Çocuk Ülkesi”, "Aptal Hamdi”, "Böğürtlen Masalı” ve "Tatlı Kuş”. Bu oyunlar, Müjdat Gezen'in en büyük ilkesi olan çocuğun oyun sırasında eğlenmesi görüşüyle hazırlanmış.Bir Çocuk Ülkesi

Çocuk ülkesine en yaramazları alıyorlarmış. Bunu duyanherkes yaramaz olur da oraya gitmek isterse işler birbirine nasıl karışır?Peki, arkadaşlık, dostluk çocuk ülkesine gidenlerin yaramazlıklarını affeder mi? Bu soruların yanıtlarını sahnedeki beş kafadarı izlediktensonra vermeye ne dersiniz? Gülen İpek Abalı'nın yazdığı ve yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Leyla Gezen'e, pedagojik danışmanlığı Alican Kaya'ya ait. (4-8 yaş).

Reklam
Reklam

Aptal Hamdi

İçimizden biri işte. Hamdi mi aptal, ona aptal diyen mi? Bir sırrınız olsun hayatta. Kimsenin bilmediği, sadece kendinizin bildiği. Her şey olabilir bu. Hatta bunun için kendi adınızın başına aptal lakabını da takabilirsiniz. Varsın herkes siziaptal bilsin, akıllı olduğunuzu bir tek siz bilin. Yıllar önce sırrınıadaşı ile paylaşan Hamdi'nin rüyası ile içindeki çocuğu yaşatan Hamdi amcanın umudu bir olursa, bakın neler olur? Oyun, Müjdat Gezen'in aynı isimli romanından Okan Metin tarafından uyarlanmış ve sahneye konulmuş. (8 yaş ve üstü).

Böğürtlen Masalı

Oyun, Böğürtlen isimli küçük bir çocuğun, mahalledeki arkadaşlarıyla beraber, dünyamızdaki sevgi ve enerjiyi sömürecek o-200'lüler Gezegeni'nin kötü adamları olan SIBOP'lardan bizi kurtarmasının serüvenini anlatıyor. Bu macerada siz de rol almak istemezmisiniz? Çünkü Küçük Bö'nün seyircileri ile yapacağı planda siz de ona yardım ederseniz, kötü SIBOP'ları yenmek kolaylaşacak. Ne duruyorsunuz? Oyunu Gülen İpek Abalı yazmış ve yönetmiş. (8 yaş ve üstü).

Reklam
Reklam

Tatlı Kuş

Hiç kedi ile kuş dost olur mu? Tatlı Kuş, kara kedi Zahara'nın evine misafir gelirse neler olur? Bayan Rimi ile Desi, tatlı kuşu Zahara'dan koruyabilecek mi? Yoksa onlar yakın olurlar dakimsenin bundan haberi olmaz mı? Hani kedi, köpek ve kuşlar bir aradayaşayamazdı? Oyunu Okan Metin yazmış ve yönetmiş. (4-8 yaş).

Bu içerik www.cocukrehberi.com 'dan alınmıştır.