Çocuklar için alışveriş ve yaşam merkezi

İstanbul (AA) - 8 bin metre karelik alanda faaliyet gösterecek olan Mohini Çocuk Aile Yaşam Merkezi eylül ayında faaliyete geçecek.

Merkezin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Maytur Yürütme Kurulu Üyesi ve Proje Direktörü Ebru Halefoğlu, hedeflerinin Türkiye'nin ilk kapsamlı çocuk aile yaşam merkezi kurmak olduğunu belirterek, çocukların hem eğlenebileceği hem eğitim görebilecekleri hem de ailelerin çocukla ilgili ihtiyaçlarını baştan sona karşılayabilecekleri bir alan yaratmak istediklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

Halefoğlu, yola çıkarken dünyadan örnekleri de araştırdıklarını dile getirerek, Türkiye'de çocuklara hizmet veren kurum ve kuruluşlarla aileleri buluşturan verimli bir platform oluşturmaya çalıştıklarını, merkezi oluştururken pazarlama sektörüne "AYM - Aile Yaşam Merkezi" olarak tanımladıkları yeni bir kavram kazandırdıklarını ifade etti.

Etiler'de 8 bin metre karelik bir alana kurulacak merkezdeki konsept dağılımına da değinen Halefoğlu, merkezin yüzde 24'ünün perakende, yüzde 25'inin eğitim, yüzde 23'ünün eğlence, yüzde 16'sının market, yüzde 10'unun cafe-restoran ve yüzde 2'sinin tanıtım alanlarına ayrıldığını söyledi. Halefoğlu, perakendede 26 mağaza bulunacağını belirterek, çocukların yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak farklı konularda eğitimler verilen alanlardan yeme-içme alanlarına, çocuk spor alanlarından çocuk atölyelerine, oyuncakçılardan şekercilere, kitapçılardan giyim mağazalarına, dijital oyun odalarından çocuklara özel sinema ve tiyatroya kadar pek çok şey düşünüldüğünü de dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ebru Halfeoğlu, merkeze 5,5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ifade ederek, Etiler'deki merkezin Eylül 2008'de açılacağını, daha sonra başka şehirlerde de aynı merkezlerin kurulacağını bildirdi.