Çocuklar İçin Sömestr Aktiviteleri!

Sömestr tatlinde çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen anne-babalar için o kadar çok etkinlik ve seçenek var ki!

25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatili boyunca çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirmek isteyen anne-babalar için o kadar çok etkinlik ve seçenek var ki! Çocuklu ve keyifli hayat sitesi www.cocukrehberi.com bu etkinlikleri bir araya getirdi.

Bugs Bunny Basket Show

Dünyaca ünlü Face Team ekibinin, dünyanın en ünlü tavşanı Bugs Bunny ile renklenen Basket Show gösterisi 2-7 Şubat tarihleri arasında İçim Smart ana sponsorluğunda, BKM Organizasyonu'yla ailelerle buluşuyor. Gösteri; 3 Şubat'ta Ankara Atatürk Spor Salonu'nda, 4 Şubat'ta İzmir Karşıyaka Spor Salonu'nda ve 6–7 Şubat'ta İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda olacak.

Reklam
Reklam

Üstelik tüm dünyada çocukların sevgilisi olan ünlü çizgi film kahramanı Bugs Bunny, İstanbul'a yalnız gelmiyor. Dünyanın en ünlü tavşanının basketbol sahasındaki gösterisine, kendisi gibi çok ünlü arkadaşları da eşlik ediyor.

Gösteriler:

Ankara Atatürk Spor Salonu: 3 Şubat 2010, Saat: 19.30

İzmir Karşıyaka Spor Salonu: 4 Şubat 2010, Saat: 19.30

İstanbul Abdi İpekçi Arena: 6 Şubat 2010, Saat: 15.00-19.30 ve 7 Şubat 2010, Saat: 14.00-18.00

Biletler BKM gişelerinde ve www.biletix.com'da.

Winx Club Müzikali

Tüm dünya çocuklarının sevgilisi Winx Club Müzikali, 22 Ocak'tan itibaren yarıyıl tatili boyunca İstanbul, Ankara ve İzmir'de gösterilerini sunmak üzere Türkiye'ye geliyor.

Çocuk ve gençlerin bayıldığı müzik ve danslar, Winx Club On Tour gösterisinin ana unsurlarını oluşturuyor. Çocuklar için yaratılan bu gösteri, büyüklerin de zevklerine hitap edecek biçimde tasarlandı. Winx karakterleri, müzikal için bestelenmiş özel rock, pop ve hip hop şarkıları söylerken ve renk ve ışık efektleri, video projeksiyonları, özel efektler ve lazer ile sansasyonel bir bileşimin içinde dans edecekler.

Reklam
Reklam

Seyirciler, tiyatro salonuna adım attıkları ilk andan itibaren kendilerini, altı kahramanın şaşırtıcı macerasının başladığı Magix'e doğru unutulmaz bir yolculuk yaparken bulacaklar.

İstanbul TİM Maslak Show Center: 22-28 Ocak

Ankara Anadolu Gösteri Merkezi: 30 Ocak-1 Şubat

İzmir Karşıyaka Kapalı Spor Salonu: 3 Şubat

www.biletix.com

Mickey'nin Masal Dünyası

"Disney Live! Mickey'nin Masal Dünyası” müzikal gösterisi, 20 Ocak-14 Şubat 2010 tarihleri arasında Türk Telekom'un çocuklar için geliştirdiği TTÇocuk portalının sponsorluğunda Haliç Kongre Merkezi'nde seyirci ile buluşuyor. Disney'in Türkiye'de sahnelenecek bu ilk büyük gösterisi, Disney'in masalsı atmosferiyle, sadece çocuklara değil tüm aileye unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Mickey, Minnie, Donald ve Goofy'nin sunumuyla, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindrella, Güzel ve Çirkin masallarının canlandırıldığı gösteride, görkemli bir dekor, etkileyici koreografi, yaratıcı ışıklandırma ve muhteşem kostümler ön plana çıkıyor.

Mickey ve arkadaşları evin tavan arasında saklı, sihirli bir hikaye kitabını bulurlar. Dört arkadaş merakla sayfaları çevirirken masallar gerçek olmaya başlar. Bu yolculukta, izleyiciler de, ipuçlarını arayarak ve şarkılara eşlik ederek eğlenceye katılırlar. Gösteriyi sunan Mickey ve arkadaşları için sihirli hikaye kitabı, inanılmaz maceraların kaynağı olur. İzleyiciler de müziği, dansı ve kahkahalarıyla ailece paylaşılan unutulmayacak bir deneyim yaşarlar.

Reklam
Reklam

Haliç Kongre Merkezi

Eski Karaağaç Cad. Halıcıoğlu-Beyoğlu

www.biletix.com

Uçan Süper Çocuklar

Dans ediyorlar, şarkı söylüyorlar ve inanılmaz hareketlerle sahnede uçuyorlar. 7-17 yaş arası Danimarkalı 50 çocuğun sahne aldığı Flying Superkids-Uçan Süper Çocuklar, 29 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında İstanbul TİM'de (Türker İnanoğlu Maslak Show Center).

Uçan Süper Çocuklar gösterisinin temeli jimnastik. Gösteri, seyirciyi jimnastik dünyasında bir yolculuğa çıkarıyor. Yerçekimine meydan okuyan çocuklar inanılmaz görüntüler sunuyor. Çarpıcı ışık tasarımı ve müzikler, farklı koreografileri destekliyor.

29.01.2010 Cuma 20:00

30.01.2010 Cumartesi 13:00

30.01.2010 Cumartesi 19:00

31.01.2010 Pazar 13:00

31.01.2010 Pazar 19:00

01.02.2010 Pazartesi 20:00

TİM gişe: 0212 286 66 86

www.biletix.com

The Robot Zoo sergisi

Tüm dünyayı gezen The Robot Zoo sergisi, Kanyon Alışveriş Merkezi'nde 30 Mayıs tarihine kadar çocukları bekliyor. Dünyada en popüler gezici sergilerden biri olan ve gezdiği 12 şehirden sonra The Partners tarafından İstanbul'a getirilen The Robot Zoo Sergisi'nde çocuklar hayvan anatomilerini keşfediyor.

Reklam
Reklam

Çocuklara yönelik eğitici bir sergi olan ve sekiz adet dev biomekanik interaktif hayvan robotlarından oluşan The Robot Zoo sergisinde, Bukelamun, Gergedan, Mürekkep Balığı, Ornitorenk, Karasinek, Çekirge, Zürafa ve Yarasa gibi dev hayvan robotları yer alıyor.

Çocuklara hayvan anatomisini merak uyandıran eğlenceli oyun ve sürprizlerle anlatan The Robot Zoo sergisi, yenilikçi teknolojik konseptiyle çocuklara öğrenmeyi daha da keyifli hale getiriyor. Çocukların ilgisini çekecek, etkileyici obje ve görsellerle desteklenen The Robot Zoo Sergisi kişisel deneyime odaklı eğitim mantığına dayanıyor.

Bugüne kadar üç milyondan fazla ziyaretçi tarafından gezilen The Robot Zoo sergisi toplumun her kesimi için eğitici ve eğlendirici bir içeriğe sahip. 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz serginin biletlerini Kanyon AVM'den temin edebilirsiniz.

Kanyon, Büyükdere Cad. No:185 Levent, İstanbul

0212 317 5330

Bilet fiyatı: 10 TL

Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul sergisi etkinlikleri

Sakıp Sabancı Müzesi'nde 28 Şubat 2010 tarihine kadar sürecek olan Osmanlı Döneminde Venedik ve İstanbul; Nam-ı Diğer Aşk Sergisi kapsamında çocuklar çok farklı bir müze deneyimi yaşıyor.

Reklam
Reklam

Marmara Denizi'nden başlayıp, Akdeniz'den Adriyatik Denizi'ne doğru bir yolculuğa çıkan çocuklar önce tacir, tayfa, tercüman, asker, elçi, ulak, yazar, gezgin, bilim adamı olarak sergiyi geziyor; sonra da gemiye yüklenen değerli eşyaları üreten sanatçılara dönüşüyor. Bir ticaret oyunu içinde 17. Yüzyıl İstanbul'undan Venedik'e yol alan Venedik gemisine 4-13 yaş grubundaki çocuklar biniyor.

Ücretsiz etkinliğe katılım hafta içi 25, hafta sonu ise 16 kişi ile sınırlı.

Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri: 10.00-12.00 ve 13.00-15.00

Cumartesi ve Pazar günleri: 11.00-13.00 ve 14.00-16.00

Emirgan Sakıp Sabancı Müzesi

0216 414 26 30

KidsZone

Çocuk aktivite merkezi KidsZone'da sömestr tatili boyunca çok eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilecek. 26 Ocak ve 2 Şubat Salı günleri "Mutfaktayız” adlı program var. Çocuklar önce kendilerine birer önlük hazırlayacaklar. Daha sonra çocuklar için özel hazırlanmış mutfakta, eğitmenler eşliğinde malzemeleri ölçerek, tartarak kurabiye ve limonata yapacaklar.

28 Ocak ve 4 Şubat Perşembe günleri ise "Kil Çamurundan Heykeller” etkinliği gerçekleştirilecek. Çocuklar eğitmenler eşliğinde en doğal malzeme olan kil çamuru ile tanışacaklar. Yaratıcılıklarını kullanarak hamura şekil verecek çeşitli teknikler öğrenecekler.

Reklam
Reklam

7-12 yaş grubuna açık olan programlar 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve ücreti de 40 TL.

KidsZone ara tatil boyunca hafta içi her gün 08.30-18.00 saatleri arasında tüm gün ve saatlik oyun için açık olacak. 7-12 yaş arasındaki çocuklar sömestr tatili boyunca tam gün 55 TL, yarım gün 40 TL veya haftalık 225 TL'ye KidsZone'daki gruplara katılabilecekler.

Demiryolu Tuğlacıbaşı Sok. Burç Sitesi

C Blok No:19 Feneryolu-Kadıköy

0216 450 66 44

www.cocukaktivitemerkezi.com

Early Steps

Yabancı dil oyun evi Early Steps, 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında "Masallarla Sanata Yolculuk” başlıklı bir program düzenleyecek. Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00-17.00 arasında yapılacak olan program 7-10 yaş grubuna yönelik.

Bu program kapsamında çocuklar için yaratıcı drama ile okuma atölyesi, kendi kitabını yaratma, hikayeleri kostümlerle canlandırma, hikayeleri el işi ve resme aktarma, fümo hamurlarını canlandırma gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Programın ücreti 150 TL.

Early Steps'de yine aynı tarihlerde yoğun İngilizce oyun programı da var. Bu program ise oyunları, gezileri, sanat faaliyetlerini, okuma-yazma etkinliklerini ve drama-masal etkinliklerini kapsayacak.

Reklam
Reklam

Caddebostan İskele Sok. No: 6 D.1 Kadıköy

0216 467 64 16

www.estepstr.com

My Gym Tarabya

My Gym sömestr programı kapsamında; 5 yaş üstü çocuklara drama, art&craft, spor gibi eğitimler veriyor. 5 gün 300 TL, 3 gün 220 TL, günlük 80 TL.

0212 2628247-48

www.mygym.com.tr

Mutfak Sanatları Akademisi

Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) minik şefler için sömestr tatiline özel üç günlük bir program düzenliyor. 25-27 Ocak tarihlerinde 5-9 ve 1-3 Şubat tarihlerinde 10–14 yaş arası çocuklara açık olacak eğitimlerde, minik gurmeler spagettiden kumpire, pizzadan mini hamburgere, brownie'den çikolatalı kurabiyelere birçok yiyeceği hem pişirecek hem de afiyetle yiyecek. Program sonunda diploma alacak olan minikler okullarına gerçek birer minik gurme olarak geri dönecekler. 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programa katılım ücreti 240 TL.

0212 290 35 50

www.msa.com.tr

santralatölye

Okul dönemi boyunca bilim ve sanat temalı atölye çalışmaları gerçekleştiren santralistanbul, yarıyıl tatilinde de çocuklarla buluşmaya devam ediyor…

Reklam
Reklam

Tatil döneminde hem keyifli hem verimli zaman geçirmek isteyen bilim ve sanata meraklı çocukları birer hafta süreli 4 farklı atölye çalışması ve hafta sonu atölyeleri bekliyor.

www.santralatolye.com

İstanbul Modern

İstanbul Modern Yarıyıl Sanat Okulu, animasyon ile resim ve heykel çalışmalarını içeriyor. 7-9 ve 10-12 yaş grubuna yönelik olarak hafta içi her gün gerçekleştirilecek iki farklı atölye etkinliği, film gösterimi ve müze gezilerinden oluşan eğlenceli bir yarıyıl tatili vaat ediyor.

25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Parlak Fikirler Animasyon Atölyesi”nde çocuklar, senaryosuyla, yönetmenliğiyle, seslendirmesiyle, kurgusuyla ve oyunculuğuyla kısa bir animasyon filmi oluşturacak. 1-5 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan "Denizler Altında 20.000 Fersah”başlıklı atölyede ise çocuklar, Jules Verne'in ilk kez 1870 yılında yayımlanan Denizler Altında 20.000 Fersah adlı bilimkurgu romanından yola çıkarak, resim ve heykeller yapacak. 25 Ocak- 5 Şubat 2010 tarihleri arasında Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gerçekleştirilecek olan İstanbul Modern Yarıyıl Sanat Okulu'na 7-9 yaş grubu çocuklar saat 10.00- 12.30'da, 10-12 yaş grubu çocuklar ise saat 14.00-16.30 arasında katılabilecekler. İstanbul Modern Yarıyıl Sanat Okulu'na katılan tüm çocuklara bir sertifika verilecek.

0212 334 73 84

www.istanbulmodern.org

Mohini

Çocuk ve Aile Yaşam Merkezi Mohini'de sömestr tatili boyunca pek çok etkinlik var. Smartskids'de "Dünyamız Uzay ve Gezegenler” ve "Robot Hayvanlar” programları gerçekleştirilecek. Artölye'de ise iki hafta boyunca birbirinden ilginç sanat programları var. Bu programlara günlük veya haftalık olarak katılmak mümkün.

Tanburi Ali Efendi Sok. No:15 Etiler

0212 351 22 30

www.mohini.com.tr

Bilim Merkezi

Bilim Merkmezi'nin sömestr programı 7-13 yaş grubuna yönelik. Haftalık ya da iki haftalık olarak program seçebilmek mümkün. Hafta içi her gün 10:00-17:00 saatleri arasında devam edecek olan programda çocuklar bilim ve sanat alanında pek çok uygulamalı atölye ve geziye katılma imkanı bulacaklar.

Hazırlanan program dahilinde eğitmenler tarafından Bilim&Drama, Genetik, Matematik, Nanoteknoloji, Uzay, Enerji, Elektronik, Kimya, Arkeoloji, Satranç, Biyoloji, Karikatür, Tarih, Origami, Resim gibi pek çok atölye düzenlenecek. Bunların yanı sıra atölye çalışmalarını desteklemeye yönelik Topkapı Sarayı, Kandilli Rasathanesi, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Boğaziçi Üniversitesi Genetik Laboratuarı gibi pek çok gezi de zengin program içeriğinde yer alacak.

Hakkı Yeten Cad. 18 A Polat Tower yanı Fulya

0212 266 00 46

www.bilimmerkezi.org

Uzay Kampı

Uzay Kampı sömestrde öğrencilere; 5 Günlük Uzay Kampı Programı, Robot Aktiviteli 5 Günlük Uzay Kampı Programı, Aile/Çocuk Programı, 2 Günlük Yıldızlar ve Gezegenler Macerası gibi farklı programlar sunacak. 7-15 yaş arasındaki öğrenciler, astronot simülatörleri kullanımı, uzay mekiği ile sanal ortamda uzay yolculuğu, teleskopla gökyüzü gözlemi, robot tasarlanıp yapılması, ilginç bilimsel gösterilerin izlenmesi, model roket yapılıp fırlatılması ve yıldız evinde takımyıldızların incelenmesi gibi birçok eğlenceli ve eğitici aktiviteye katılabilecekler. Kişisel yeteneklerin de ön plana çıkarılacağı bu farklı aktivitelerle öğrenciler keyifli bir sömestr geçirirken, bilim, teknoloji ve takım çalışması konularında interaktif eğitimler alacaklar.

Ege Serbest Bölgesi Gaziemir / İzmir

0232 252 35 00 (104)

www.spacecampturkey.com

Sinema: Pıtırcık

Renè Goscinny'nin Pıtırcık kitap serisinden filme aktarılan "Pıtırcık”, vizyonda. Kitap, ilk olarak 1959 yılında yayınlanmış, kuşaklar boyunca çocukların ilgisini çekmeyi sürdürmüştü. Laurent Tirardın yönettiği, Maxime Godart‚ Valrie Lemercier‚ Kad Merad ile Sandrine Kiberlainin oynadığı ve Türkçe seslendirmeli olarak gösterilecek filmin konusu şöyle:

Pıtırcık hayatından memnundur: Onu seven bir ailesi, muhteşem arkadaşları vardır ve her şeyin böyle devam etmesini istemektedir.

Ancak bir gün her şey değişir: Anne ve babasını konuşurken duyan Pıtırcık, konuşmalardan yeni bir kardeşi olacağı anlamını çıkarır ve paniğe kapılır. Herkes yeni gelen bebeği daha çok sevecek ve artık ailesinin onunla ilgilenmeye zamanı kalmayacaktır. Hatta Parmak Çocuk masalında olduğu gibi onu ormana bırakıp gideceklerdir. Pıtırcık ailesinin kendisinden vazgeçmemesi için çeşitli taktikler uygulamaya başlar ama bu taktikler pek istediği gibi işlemez ve sonuçta ailesini kızdırır.

Pıtırcık ve arkadaşları B planına geçerler: Pıtırcık önce geldiğine göre o kalacaktır ama bebekten kurtulmaları gerekir. Bu işi halletmek için önce paraya ihtiyaçları vardır, sonra ise… Tam bu planı uygulamaya koyduklarında Tıngır, bir kardeşe sahip olmanın ve ağabey olmanın aslında faydaları olduğunu anlatır. Bunun duyan Pıtırcık, ağlayarak eve gider ve bir kardeşi olursa çok mutlu olacağını ailesine pişmanlıkla anlatır. Ailesi bu duruma şaşırır çünkü bir yanlış anlama olmuştur. Ama Pıtırcık'ı bekleyen başka bir sürpriz vardır.

Sinema: Prenses ve Kurbağa

Walt Disney Animasyon Stüdyoları, Grimm Kardeşler'in klasik masalı Kurbağa Prenses'i yepyeni bir yorumla beyaz perdeye taşıdı. The Princess and the Frog / Prenses ve Kurbağa'nın yönetmenliğini animasyon filmler Küçük Deniz Kızı, Alaaddin, Herkül ve Hazine Gezegeni'nin yaratıcıları Ron Clements ve John Musker üstlendi.

22 Ocak'ta Türkçe olarak gösterime girecek olan filmin konusun şöyle: Kurbağa Prens masalına inanmayan Tiana, sonunda çocukluğundan beri hayalini kurduğu restoranı açmak uğruna kendisinin Prens Naveen olduğunu söyleyen bir kurbağayı öper. Ne var ki bu öpücük, beklendiği gibi prensin insana dönüşmesini gerçekleştirmediği gibi, Tiana'yı da bir kurbağaya dönüştürür.

Tiana ve Prens Naveen, yapılan büyünün bozulabilmesi için bataklıklarda yaşayan Mama Odie'den yardım almak isterler. Onlara mizah, heyecan, müzik ve duygu dolu bu tehlikeli yolculukta caz sever timsah Louis ile ateşböceği Ray yol gösterir.

Bursa Korupark AVM'de sömestr

Bursa Korupark, sömestre tatili için hazırladığı program ile çocuklara eğlenceli bir tatil yaşatmaya hazırlanıyor. Korupark, yarıyıl tatili etkinlikleri doğrultusunda her gün 12:00-18:30 saatleri arasında çocuklara özel gösteriler sunacak.

Tatilin tadını Korupark'ta çıkaracak olan çocuklar eğlenceli gösteriler ve büyülü şovların yanı sıra kaşık ve çorap kukla stantlarında uzmanlar eşliğinde kendi kuklalarını yapabilme fırsatı yakalayacak. Yoğun geçen eğitim döneminin ardından kısa bir mola alan çocuklar, sevimli balonlar, magic show ve clown sketch gösterileri ile eğlenerek yorgunluklarını atacak.

Tatil boyunca her gün canlı masal aktivitesinin gerçekleştirileceği Korupark'ta çocuklar, oyunun içinde rol alma şansı da yakalayacak. Minikler, tiyatro eğitmenlerince kendilerine verilen rolü canlandırarak canlı masal aktivitesinde sahne alacaklar. Sömestre boyunca Cuma günleri sahnelenecek Çocuk Tiyatrosu çocuklar kadar Bursalılara da keyifli anlar yaşatacak.

Bellona'dan sömestr sürprizi

Bellona, tasarımlarına bir yenisini daha "Start Genç Odası Takımı” ile ekliyor. Bellona, F1 tutkunu genç ve çocukların vazgeçilmezi olmaya aday "Start” araba konsepti ile yatak odalarına hızlı bir giriş yapıyor.

Son model bir araba şeklinde özel olarak tasarlanan Start karyola, gençler için eğlenceli ve keyifli uykulara davetiye çıkartırken, onlara sömestr tatilinde de nefes aldıracak kadar iddialı… Start genç odası olarak tasarlanan ve farklı ürün kombinasyonları ile gençlere ve çocuklara odalarını özgürce dekore etme şansı sunan Bellona, yeni tasarımında siyah ve kırmızının çarpıcı etkisini gözler önüne seriyor.

Araba şeklinde tasarlanmış yatağı, iki kapılı gardırobu, fonksiyonel olarak kullanılabilen dört çekmeceli şifonyeri, komodini ve bilgisayar masası ile dinamizmi odalara taşıyan Start, çocuk ve gençler için ayrı bir dünya yaratıyor.

Start Genç Odası, Türkiye çapında 800'e yakın Bellona mağazasında sömestr tatili öncesi satışa sunuluyor.