Çocuklar internet laboratuvarlarını oyun oynamak için de kullanabilecek

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarının birleşeceğini belirterek, “Çocuklar ders dışında...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarının birleşeceğini belirterek, “Çocuklar ders dışında bilgisayar laboratuvarlarını ister ödev hazırlamak için isterse oyun oynamak için kullanabilecek. İstiyoruz ki, çocuklarımız teknolojiyi kullanırken kitap okumaya da alışsın aynı zamanda internet kafelerden de uzaklaşsın.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bakanlık ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan 'Okullar Hayat Olsun Projesi' protokolü imza törenine katıldı.
Dinçer, burada yaptığı konuşmada, projenin ilk şehir protokolünün Konya’da yapılmasından son derece memnun olduğunu belirterek, “Hem kendi ata şehrime gelmiş oldum, hem de güzel bir proje ile sizlerle birlikteyiz.” dedi.
Dinçer, eğitimin hem niteliğinin hem niceliğinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de yüzde 4 oranında okuma yazma bilmeyen kişi bulunduğunu söyleyen Dinçer, “Okuldan mezun olunduktan sonra yeni bir eğitim alma ihtiyacının çok hissedilmediği bir yapı içinde olduğumuzu kabul etmeliyiz.” diye konuştu.
Dinçer, Okullar Hayat Olsun Projesi'nin, eğitimin niceliğinin artması ve toplumun her kesimine eğitim verme çabasının bir ismi olduğunu kaydetti.
Proje kapsamında okullar ile bilgisayar laboratuvarlarının birleşeceğini ifade eden Dinçer, “Buralar genelde ilk kat ya da zemin katta olacak. Mümkün olduğu kadar rahat ve geniş mekânlar haline gelecek. Çocuklar ders dışında bilgisayar laboratuvarlarını ister ödev hazırlamak için isterse oyun oynamak için kullanabilecekler. İstiyoruz ki, çocuklarımız teknolojiyi kullanırken kitap okumaya da alışsın aynı zamanda internet kafelerden de uzaklaşsın.” dedi.
Okul bahçelerini de öğretim alanı olarak gördüklerini vurgulayan Dinçer, “Bu kapsamda okul bahçeleri yeniden tanzim edilmeli. Okul bahçeleri mahallenin yeşil alanı haline gelmeli. Tören alanları, spor alanları olmalı. Çocuklar sokakta oynamak yerine okul bahçesinde oynamalı. Fiziki yapılar ne kadar kullanılırsa faydası o kadar artar. Okul bahçelerinde geleneksel okul alanları, anfi tiyatrolar olmalı.” şeklinde konuştu.
Dinçer, çocukların eğitim kadar anne babaların eğitimin de son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Reklam
Reklam

"VELİLER KAPIYI AÇTIKLARINDA KARŞILARINDA OKULU BULSUN İSTİYORUZ"
Projeye Konya’da kullanılan bir kavramın isim verdiğini söyleyen Dinçer, “Eskiden evlerin dış kapıları geniş bir avluya açılırdı. Evler bu avlunun etrafına sıralanırdı. Biz oraya hayat derdik. Biz istiyoruz ki, okullar içinde yaşadıkları mahallenin hayatı gibi olsun. Veliler kapıyı açtıklarında okulu bulsunlar.” şeklinde konuştu.
Dinçer, konuşmasında Fatih Projesi'ne de değindi. Proje kapsamında Şubat ayında 17 ildeki 51 okulda akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarların kullanılmaya başlanacağını kaydetti.
Protokol imza töreninin ardından Bakan Dinçer, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öğretmen atamaları ile ilgili bir soru üzerine Dinçer, özür atamaları sonucunda 9 bin 300 öğretmenin yer değiştirdiğini ancak bundan dolayı öğretmen açığı oluştuğu iddialarının doğru olmadığını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yarıyıl tatili için ilköğretim ve ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan umre programları da Bakan Dinçer’e soruldu. Dinçer, “Bizimle alakası olan bir husus değil. Başka bir kurum organizasyon yapıyor. Bizimle irtibatlandırılarak tartışılmamalı.” dedi.

Reklam
Reklam

BAKAN DİNÇER, PROJENİN PİLOT OLARAK UYGULANDIĞI OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Okullar Hayat Olsun' projesinin pilot olarak uygulandığı Kocatepe İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.
Bu sırada bazı öğretmen adayları Bakan Dinçer’den öğretmen atamaları hakkında bilgi almak istedi. Dinçer, “Her şeyi zamanı geldiğinde ve netleştiğinde açıklayacağım. Sakin olun, sabırlı olun.” diye konuştu.
Bir velinin üniversite harçlarının yüksek olduğundan şikâyet etmesi üzerine Dinçer, harçlara iki yıldır zam yapılmadığını hatırlattı. Meslek lisesi mezunu olduğunu belirten bir başka vatandaş da iş bulamadığını belirterek bu konuda Bakan Dinçer’den yardım istedi. Dinçer, korumalarına söz konusu kişinin isim ve soy ismini not alınması talimatı verdi. Dinçer, okuldan ayrılırken okul yöneticilerine sadece kurs açmakla yetinilmemesi gerektiğini söyledi. Okul bahçesinin yeşillendirilmesi, oyun alanlarının oluşturulması gerektiğini kaydetti.
'Okullar Hayat Olsun' projesinin pilot olarak uygulandığı Kocatepe İlköğretim Okulu’nda, eğitim-öğretim saatleri dışında vatandaşlara yönelik İngilizce, doğal gaz yakıtlı kalorifer ateşçisi, Arapça, Masa Tenisi, Step-Aerobik, web tasarımı ve saç – sakal kesimi kursları düzenleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz