Çocuklar Kastamonu Kültürünü Öğreniyor

Kastamonu, Kuzeykent İlkokulu ve Orta Okulu, öğrencilerine eski gelenek ve kültürel değerleri aktarmak, onların Kastamonu’ya...

Kastamonu, Kuzeykent İlkokulu ve Orta Okulu, öğrencilerine eski gelenek ve kültürel değerleri aktarmak, onların Kastamonu’ya ait kültürü öğrenmesine destek olmak için okulun girişinde bir 'Kastamonu Köşesi' oluşturdu.

Kastamonu’nun tarımsal faaliyetlerde kullandığı araç gereçlerden, ev aletlerine kadar birçok malzemeyi okul girişinde sergileniyor. Sergi ile öğrencilerin gözünde bir nebze de olsa eski Kastamonu kültürünün canlandırılması hedefleniyor.

Kuzeykent Orta Okulu, bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretmeni Ercan Kısaca, bu köşenin öğrenciler için oluşturulduğunu belirtti. Kısaca, ”Çocuklarımız teknolojini tutsağı olmuş durumda. Gelenek ve göreneklerini unutuyorlar ve ayrıca Kastamonu gibi birçok değeri bir arada bulunduran bir şehirde yaşadıklarının farkına varmaları için hazırlanan bir köşe. Öğrencilerimiz köşeye büyük ilgi gösteriyor." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: