Çocuklar Okullarda Meyve Bahçesi Kuracak

Mersin’de, ilköğretim öğrencileri “Çocukların Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında meyve bahçelerini kurarak meyve yetiştirecekler.İlköğretim okullarında meyve...

Mersin’de, ilköğretim öğrencileri “Çocukların Meyve Bahçesi Projesi” kapsamında meyve bahçelerini kurarak meyve yetiştirecekler.

İlköğretim okullarında meyve bahçeleri kurarak öğrencilerin meyve yetiştirme deneyimi kazanmalarını sağlamayı ve öğrencilerin bahçelerle temasını artırmayı amaçlayan, “Çocukların Meyve Bahçesi Projesi” çalışmaları merkez Toroslar ilçesindeki Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu’nda başladı. İlk uygulamaya Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlhan Kartal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nedim Şahin, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Sorumlusu Adnan Yıldırım, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Yaşama Dair Vakıf tarafından Cappy, Ankara Üniversitesi AKÇAM ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen “Çocukların Meyve Bahçesi Projesi” ile ilgili bilgi veren AR-GE Sorumlusu Adnan Yıldırım, proje ile çocukların, okullarında kendi meyve bahçelerini kurup büyüttüklerini söyledi. Çocuğun toprağı, meyveyi, ağacı tanıyıp doğanın değerini bilerek yetişeceğini vurgulayan Yıldırım, proje kapsamındaki okullarda Meyve Bahçesi Kulübü kurulacağını kaydetti. Yıldırım, öğrencilere meyve hasadı etkinliklerinin yanı sıra yağmur suyundan sulama suyu elde etme, organik atıkların gübre olarak kullanılması, bahçe bakımı ve bahçelerdeki canlıları tanıma etkinliklerinin de yapılacağını dile getirdi.

2008’de başlayan proje kapsamında, bugüne kadar 3 bini aşkın meyve ağacı dikildiği bilgisinin verildiği etkinlikte, proje okullarında öğrencilerin meyve bahçelerinin kurulması, bakımı ve takibinin, Meyve Bahçesi Kulüpleri ve atölyeler aracılığıyla yapılacağı ifade edildi.

Etkinlikte, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden uzmanların belirlediği dikim alanlarına fidan diken Muhsin Yanpar İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleriyle yaptıkları ortak faaliyette, bölgeye uygun meyve ağaçlarını tanıma fırsatı buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: