“çocuklar Parasızlık Yüzünden Boğulmasın”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, belediyelerin açtığı yaz spor okullarından asgari...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, belediyelerin açtığı yaz spor okullarından asgari ücretli ailelerin çocuklarının ücretsiz faydalandırılmalarını istedi.

Okulların kapanması ve kavurucu sıcakların başlamasıyla beraber çocukların en çok yüzmek istediğine dikkat çeken Ünsal, “Ne yazık ki çocuklarımızın çoğu ekonomik imkansızlıktan dolayı bu imkanlardan faydalanamamaktadır. Bilhassa yüzme havuzları asgari ücretli ailelerin çocuklarına ücretsiz olmalı. Yakında yetkililer boğulma vakaları artınca ‘çocuklarımız baraj, dere ve göletlerden uzak dursun’ demeye başlar. Lafla bunun önüne geçilmez. Havuzların ücretsiz olması çocuklara en büyük karne hediyesi olur” dedi.

Reklam
Reklam

Belediyelerin yaz spor okulları için yüzer TL gibi bir bedel istediğini, 701 lira asgari ücretle çalışan insanların çocuklarını yaz okullarına göndermesinin mümkün olmadığını söyleyen Ünsal, “Sosyal proje adı altında Bursalılar için yapılan bu tesislerden Bursalıların yüzde 90'ı faydalanamamaktadır. Çocuklar parklardaki süs havuzlarında, pis derelerde serinlemeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, valilik ve belediyeler iş birliğiyle yüzme havuzları ücretsiz olarak çocuklarımıza açılsın” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: