Çocuklar "tablet" için dilenci oldu

Sakarya'da bir kırtasiye, 9 bin öğrenciye kumbara dağıtıp 'Kitap Kumbaram' adlı bir kampanyası yaptı. En çok parayı getirene tablet bilgisayar vaat edince ilçe karıştı

Sakarya'da bir kırtasiye, 9 bin öğrenciye kumbara dağıtıp 'Kitap Kumbaram' adlı bir kampanyası yaptı. En çok parayı getirene tablet bilgisayar vaat edince ilçe karıştı.

Sakarya Akyazı’da kırtasiye dükkânı olan Sait Arık, ilköğretim okulu öğrencilerini harçlıklarıyla kitap almaya ve okuma alışkanlığına yönlendireceğini söyleyerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp ‘Kitap Kumbaram’ kampanyası başlattı.

Bu amaçla ilçede 9 bin 100 ilköğretim okulu öğrencisine okul müdürlükleri aracılığıyla kumbara dağıtıldı. Kumbara ile en çok para toplayan öğrenciye tablet bilgisayar verileceği vaadinde bulunulurken, toplanan paraları getirene, para karşılığı değerinde dükkândan kitaplar satıldı.

Reklam
Reklam

Öğrenciler, 4 gün süren kampanya boyunca en çok para toplayana tablet bilgisayar verileceği için aile büyükleri ve akrabalarından para toplayıp içine atarken, bazıları sokaklarda kumbara ile para toplamaya başladı.

Bu durumu öğrenen veliler “Böyle bir olaya yetkililer nasıl müsaade eder. Bunun neresi kitap almaya, okumaya teşvik? Çocukların aklına alacakları tablet bilgisayarı yerleştirdiler. Çocuklarımız sokak dilencisi gibi yollara düştü” diyerek şikâyetçi oldu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: ALET OLMAYIZ
Kampanya önceki gün sona verdi ve ögrenciler kumbalarını getirip kırtasiyeye teslim ederek sayılan para karşılığında kitap aldı. Ancak bu kampanya ile kaç lira toplandığı ve karşılığında hangi kitapların satıldığı açıklanmadı.

Kırtasiyeci Sait Arık, bu konuda konuşmak istemezken, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, “İşin buraya kadar varacağını hesaplayamadık” dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, kampanya ile ilgili inceleme başlattığını belirterek şunları söyledi: “Proje ilk bakışta güzel. İlçedeki tüm kitapevleri veya kırtasiyeler projede yer alsa sorun değil. Ancak, bir kırtasiyenin tek başına bu işi yapması hoş değil. Bu işe alet olamayız. İnceleme başlattık.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz