Çocuklar Yaz Tatilinde Yaşayarak İngilizce Öğreniyor

Giresun´da Çağrı Koleji'nde öğrenciler, yaz tatilini Amerikalı öğretmenleri eşliğinde uygulamalı İngilizce öğrenerek geçiriyor.Çağrı Koleji'nde düzenlenen...

Giresun´da Çağrı Koleji'nde öğrenciler, yaz tatilini Amerikalı öğretmenleri eşliğinde uygulamalı İngilizce öğrenerek geçiriyor.

Çağrı Koleji'nde düzenlenen İletişimsel Dil Öğretimi(CLT) ile öğrenciler, klasik sınıf ortamından çıkıp sosyal aktivitelerle uygulamalı olarak İngilizce öğreniyor. Amerikalı 3 öğretmen tarafından verilen ve 3 hafta süren eğitimde öğrenciler birçok sosyal aktivitenin içerisine serpiştirilmiş şekilde diyalog yaparak İngilizcelerini geliştiriyor.

Üç hafta gibi kısa bir zamanda öğrencilerin, öğretmenleriyle rahat İngilizce diyalog kurabildiği gözlenirken, bazı öğrencilerin öğretmenleriyle dışarıdan yapılan diyaloglarda kolay çeviri yapması da dikkat çekti. Ramazan ayı öncesi hazırladıkları İngilizce tiyatro gösterisiyle de maharetlerini sergileyen öğrenciler, kendi örf ve ananelerini İngilizce olarak sahneleme fırsatı buldu.

Reklam
Reklam

Okul müdür yardımcısı Soner Serdar, "Üç haftalık programımızda kültürel, sportif, gezi ve sanatsal etkinliklerle öğrencilerimize İngilizce´yi sevdirmeyi hedefledik. Günlük 4 saat sınıf içerisinde İngilizce öğretimi şeklinde programımız devam ediyor. Öğle yemeğimizin ardından çeşitli faaliyetlerle bir gün geziye gidiyoruz, bir gün tiyatro faaliyetleri yapıyoruz, bir gün sportif faaliyetler, bir gün restoranda gidip öğrencinin sipariş vermesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu şekilde İngilizceyi daha aktif, yaşayarak öğrenmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Öğrencilerin İngilizce öğrenimi ile birlikte örf ve adetlerini İngilizce sunmaya çalıştıklarını da belirten Serdar, "Bu şekilde öğrencilerimiz İngilizceyi daha çok severek ve yaşayarak, hem de ananelerini de, örf ve adetlerini de öğrenmiş oluyorlar. Bunun yanında artık öğrenciler kendilerine güven duymaya başladılar. Çünkü İngilizce yaşayarak, sürekli pratik yapılarak öğrenilen bir dil. Dolayısıyla Türkiye´deki en büyük eksiklik dil anlamında buydu. Biz bunu öğrencilerimizle Amerikalı hocalarımız nezaretinde, onlarla etkileşim halinde konuşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu da öğrencilerimizin kendilerine güvenlerini bulmalarını sağlıyor. Bu şekilde öğrencilerimiz bundan sonraki dönemlerde turistle ve farklı bir ülkeden gelen insanlarla çok daha rahat kendine güven duyarak konuşmalarını sağlayacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: