Çocuklar Yine Doğaya Dokunacak

Çankaya Belediyesi’nin çocukların doğa bilinci kazanarak doğaya sahip çıkmaları için ilkini geçen sene düzenlediği ‘Doğaya...

Çankaya Belediyesi’nin çocukların doğa bilinci kazanarak doğaya sahip çıkmaları için ilkini geçen sene düzenlediği ‘Doğaya Dokunuyorum’ projesinin ikincisinin tanıtımı, belediyenin Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşti.

Eğitim-Öğretim döneminin bitmesiyle çocukların yaz tatilinde doğayla birebir iletişim kurmaları amacıyla 1-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerde çocuklar izcilik kampından drama çalışmalarına, bisiklet şenliğinden ağaç dikimine kadar çeşitli etkinliklere katılacaklar.

Reklam
Reklam

Tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı proje kapsamında Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ankara Temsilciliği, Türkiye İzcilik Federasyonu Ankara İzcilik İl Temsilciliği, Aktif Felsefe Gurubu, Sinemart, Oyun ve Tiyatro Kulübü (OYTAT) ile Delta Bisiklet kuruluşları da aktif olarak çocuklara eğitim verecek.

Çankaya Belediyesi’nin sayıları 14’ü bulan Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM)’ne başvuran yaşları 9 ile 12 arasında değişen 300 çocuk, yaklaşık 3 hafta sürecek etkinliklerde konusunda uzman eğitmenlerden alacakları doğa eğitimi ile hem bilgilenecekler hem de keyifli anlar yaşayacaklar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: