Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Türkiye'de sayıları hızla azalan ve nesli tükenme noktasında bulunan...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Türkiye'de sayıları hızla azalan ve nesli tükenme noktasında bulunan hayvan türlerinin tanıtılması ve korunması için çocuklara yönelik 1 haftalık bir sunum programı başlattı.

4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü sebebiyle düzenlenen sunumların ilkine, Özel Kültür Okulları'nda okuyan 190 ilkokul öğrencisi katıldı. Veteriner Hekim Nalan Ertaş'ın gerçekleştirdiği sunum renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye topraklarında yıllar önce yaşayan ve şu anda yok olan aslan, yaban eşeği, çita, leopar, fil ve kaplan hakkında bilgilerin verildiği sunumda; yine 10 yıl önce Anadolu topraklarda yaşayan ve nesli tükenen Yakalı Toy kuşu anlatıldı. Sayıları gittikçe azalan ve nesilleri tükenme noktasında bulunan hayvan türlerinin de tanıtıldığı sunumda, çocuklara hayvanların korunması anlamında neler yapmaları, ne tür davranışlar sergilemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Sunumun ardından çocuklara, soyu tükenmek üzere olan hayvanlarla ilgili bilgiler içeren tanıtıcı kartlar ile bu hayvanlara ait maskeler dağıtıldı. Çocuklar hayvanat bahçesinde bulunan hayvanları besledi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen sunumların günde 4 okul olmak üzere 1 hafta boyunca süreceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: