Çocuklara Özel Imsakiyede Selçuklu Tarihi Anlatılıyor

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara özel 'Çocuk İmsakiyesi' hazırlandı. Selçuklu Medeniyeti’nin resimlerle anlatıldığı çocuk imsakiyesi...

Konya Selçuklu Belediyesi tarafından çocuklara özel 'Çocuk İmsakiyesi' hazırlandı. Selçuklu Medeniyeti’nin resimlerle anlatıldığı çocuk imsakiyesi ile çocukların Ramazanı hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmesi amaçlanıyor. Çocuk İmsakiyesi, Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından eğitim verilen Selçuklu’daki tüm okullarda da dağıtıldı.

Selçuklu Belediyesi, Ramazan ayında çocuklara özel bir çalışma yaptı. Çocuklar için hazırlanan çocuk imsakiyesinde Selçuklu Medeniyeti resimli olarak anlatılıyor. Konya’da ilk olan bu çalışma ile çocuklar Ramazan ayını keyifle geçirirken Selçuklu Medeniyeti'ni de daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Selçuklu Dönemine ait birçok tarihi karakter, olay ve eserin anlatıldığı çocuk imsakiyesi, ay takvimine göre hazırlandı. Masa takvimi şeklinde tasarlanan imsakiye ile çocuklar ramazan ayı boyunca her gün farklı bir tarihi olay ve karakterleri yakından tanıma fırsatı bulacak. İmsakiyede ayrıca Selçuklu Medeniyetinin önemli bilim ve düşünürleri Mevlana Celaleddin Rumi, İmam Gazali, Yunus Emre, İbni Sina, Hacı Bektaş-ı Veli, Ömer Hayyam ve El Biruni gibi önemli şahsiyetlerin hayatları ve eserleri hakkında da bilgililer yer alıyor.

Reklam
Reklam

İmsakiye, sayfaları koparılarak saklanabilecek bir şekilde hazırlandı. Çocuklar, Ramazan ayı sonunda bu parçalarla güzel bir koleksiyonun da sahibi olabilecek. Çocukların geçmişten gelen ‘tutulan orucu satma' geleneğinin de yaşatılması için imsakiyede koparılıp büyüklere satılacak bir bölümde tasarlandı. Hazırlanan 'Çocuk İmsakiyesi' Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu İlçe Müftülüğü tarafından eğitim verilen Selçuklu’daki tüm okullarda da dağıtıldı.

Özgün çizimlerle desteklenen çocuk imsakiyesi kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıyor.

Selçuklu Belediyesi çocukların Selçuklu Medeniyeti'ni çizgilerle öğrenmeleri amacıyla hazırladığı 'Selçuklu Çizgi Romanı'nda da çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: