Çocuklara "Uygulamalı Bilim Eğitimi"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Bilim Teknoloji Kulübü'nde (BTK), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan Bilim Teknoloji Kulübü'nde (BTK), Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yarım günlük "Uygulamalı Bilim Eğitimi" veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin, eğitim çerçevesinde BTK içinde yer alan elektrik, elektronik, mekatronik ve robotik ile fizik, kimya ve biyoloji atölyelerinde eğlenerek bilimsel deneyler gerçekleştirdiği bildirildi.

Uygulamalı Bilim Eğitimi'nin, Bilim Teknoloji Kulübü'nün İzmit Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolu'ndaki binasında üç saatlik bir program dahilinde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, programa katılan öğrenciler için üç ana hedefin belirlendiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede, eğitimlerde, öğrencilerin sorgulama ve araştırma kabiliyetlerini geliştirmek, bilime olan ilgilerini arttırmak, Fen ve Teknoloji dersi müfredatında işlenen konuları atölye ve laboratuvarlarda eğlenceli ve uygulamalı biçimde işleniyor.

Uygulamalı Bilim Eğitimi'nin dört kısımdan oluştuğu bildirilen açıklamada, öğrencilerin ilk olarak BTK konusunda bilgilendirildiği, sergi alanı ve bilim düzeneklerinin tanıtıldığı ve kütüphane ve zeka oyunları konusunda da tanıtım yapıldığı ifade edildi.

Eğitimin son kısmında ise atölye ve laboratuvar çalışmaları yer alıyor. 3 saatlik uygulamalı bilim eğitimi süresince öğrencilere okul eğitmenleri de eşlik ediyor. Çocukların ulaşımı ise Büyükşehir Belediyesi'nce sağlanıyor.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: