Çocuklarda böcek sokmasını dikkate alın

Sıcak hava ile birlikte dışarı daha çok çıkan çocuklarda mevsime bağlı olarak görülen böcek ısırması gibi durumlarda aileler çok dikkatli olmalı…

Özellikle de alerjik bünyeye sahip çocuklarda böcek ısırması, arı sokması gibi durumlarda bazı zamanlarda çocuklarda aşırı derecede kızarıklık, nefes almada güçlük, kusma ve şiddetli karın ağrıları baş gösterebiliyor. Çocuğunuzda böcek ısırması sonucunda bu tip rahatsızlıklar görüyorsanız çocuğunuzu derhal en yakındaki bir hastaneye götürmelisiniz.

Böcek ısırığı veya arı sokmasında ne yapılmalı?

Böcek soktuğunda veya arı ısırdığında ısırılan bölgede hafif kızarıklık veya şişkinlik olabilir. Bu normaldir. Bu tip durumlarda yapmanız gereken şişkinliği ve kızarıklığı azaltan jeller ve kremler kullanmaktır. Birkaç saat veya gün içerisinde bu sıkıntılar zaten kendiliğinden kaybolacaktır.

Reklam
Reklam

Alerjik olduğunu nereden anlaşılır?

Bazı çocuklarda arı alerjisi olabiliyor. Bu durumlarda aşırı derecede kızarıklık, ısırılan bölgeye uzak bölgelerde de kabarma, kızarma ve dilde şişme ve nefes almada zorluk gibi belirtilerle karşılaştığınızda en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda var.

Alerjik bir reaksiyon olduğunda ebeveynler ne yapmalı?

Ağır alerjik bir durumla karşı karşıya kaldığınızı anladığınızda ilk olarak yapmanız gereken kas içine yapılan adrenalin enfeksiyonudur. Bunu yapmanız için adrenalin otomatik enjektörünü sürekli olarak yanınızda taşımalısınız ve bu şekilde doktorunuzun sizi yönlendirmesi ile ilk yardım aşamasını gerçekleştirmelisiniz.

Böcek ısırmalarından çocuğunuzu nasıl korursunuz?

Arılar ve böcekler daha çok renkli, çiçekli kıyafetlere gelirler. Ayrıca parfüm ve yiyecek kokusu olduğu yerlerde de dolaşmayı çok severler. Cilde ve sağlığa zarar vermeyen organik içerikli sinek ve böcek kovucu spreyler bu konuda imdadınıza yetişebilir. Ama bu kovucu özellikli spreyler arı gibi sokan canlılar üzerinde pek etkisi olmadığını bilmelisiniz.

Reklam
Reklam