Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, çocukların hastalıktan korunması için öncelikle çocuklara ellerini yıkama alışkanlığının kazandırılması gerektiğini söyledi.
Kış aylarında en dirençsiz gurubun başında çocukların geldiğine dikkat çeken Medical Park Ordu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyda Eren, anne ve babalara kış aylarında çocuklarını enfeksiyondan korumaları için dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgiler verdi.
Doktor Eren, yaptığı açıklamada, “Kış aylarında gerek ani hava değişiklikleri, gerekse çocuklarımızın okula giderken kullandıkları servis araçları, kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmaları nedeniyle çocuklarımızın sağlıkları olumsuz etkilenir. Bu durum bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkmasını ve yayılmasını kolaylaştırır. Çocuklarımızı her zaman bu tip ortamlardan uzak tutmamız pek mümkün olamayacağı için, bu hastalıkları tanımak ve alabileceğimiz önlemleri bilmek faydalı olacaktır” dedi.
Kış aylarının, özellikle çocuklara burun akıntısı, hapşırık, öksürük, solunum zorluğu, ateş gibi belirtilerle, birbirinden farklı hastalıklar getirdiğine vurgu yapan Uzm. Dr. Şeyda Eren, “Bu enfeksiyonların en sık görülenleri grip, nezle, boğaz enfeksiyonu, zatürre (pnömoni), bronşit, orta kulak iltihabı gibi enfeksiyona bağlı hastalıklardır. Mikroplar aksırık ve öksürük yoluyla havaya yayılır. Okul sıralarına, kapı tokmaklarına yerleşen bu mikroplara çocuklar temas ettiği zaman onları hasta eder. Bu sebeple çocuğunuzu hastalıktan korumak için ilk yapmanız gereken çocuğunuza ellerini yıkama alışkanlığı kazandırmaktır. Sadece el yıkamanın doğru uygulanması ile çocuklarınızı pek çok bulaşıcı hastalıktan korumanız mümkün olabilir. Aileler çocuklarını mümkün olduğunca, hasta olduğu bilinen kişilerle kapalı ortamlarda bir arada bulundurmamaya çalışmalıdırlar. Bu dönemlerde çocukların hastalanmaması için öncelikle çocuğun bağışıklık sisteminin donatılması gerekmektedir. Bunun yolu da beslenmeden geçer. Beslenme bir çocuk için hem büyüme ve gelişme hem de sağlıklı olması açısından çok önemlidir. Bu dönemde çocuklar bol miktarda meyve, sebze tüketmeli. Yoğurt tüketmeli. Belli periyotlarla kırmızı et tüketmelidirler. En önemli öğün olan kahvaltıyı çocuklar kesinlikle atlamamalı. Bunun yanında çocukların kaliteli uyku uyuması sağlanmalıdır. Ayrıca bu tip enfeksiyonlarda akılcı antibiyotik kullanılması çok önemlidir. Kontrolsüz ilaç ve antibiyotik kullanılmamalıdır. Bu tür enfeksiyonu olan çocuk hastalar mümkünse zaman kaybetmeden konusunda uzman bir hekim gözetiminde tedavi edilmelidir” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz