Çocuklardan Çanakkale Zaferinin Son Yemeği İkramı

Derme İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğrencileri, Çanakkale Savaşında Mehmetçiğe verilen üzüm hoşafı ve yulaf ekmeğinden...

Derme İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğrencileri, Çanakkale Savaşında Mehmetçiğe verilen üzüm hoşafı ve yulaf ekmeğinden oluşan menüyü okulun giriş kapısında vatandaşlara ikram ettiler.

Öğrenci velilerinin de yardım ettiği etkinlikle ilgili konuşan Derme İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Soner Özel, çocukların çok anlamlı bir faaliyette bulunduğunu ifade ederek, “Çanakkale Savaşı’nın ne şartlarda kazanıldığını vatandaşlarımıza anlatmak istedik” dedi.

Derme İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğretmeni Mehmet Emin Karakuş, Çanakkale Savaşı’nda ikram edilen son menü olduğunu, ancak bu menünün son günde bile Mehmetçiğe verilemediğini ve zorluklar içerisinde destansı bir zaferin kazanıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yöresel kıyafet giyen kız öğrenciler ikramda bulunurken, sembolik olarak asker elbisesi giyen erkek öğrencilere önce ikram edilen menü, daha sonra cadde de gelip geçen vatandaşlara ikram edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: