Çocuklardan RTÜK'e mektuplar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) başvuran yüzlerce çocuk, televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerde alkol ve sigara görüntülerinin yayınlanmasının önlenmesini istedi. Çocukların mektuplarına tek tek yanıt veren RTÜK Başkanı Zahid Akman ise küçük yaşta gösterdikleri bu toplumsal duyarlılık için kendilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ilköğretim çağında yüzlerce çocuk, RTÜK'e mektup gönderdi. Çocuklar, televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerde sigara ve alkol kullanımına ilişkin görüntülere yer verilmesinden şikayetçi oldu.

"KENDİSİNE ZARAR VEREBİLİR"

Mektubuna "Sesimizi duyun" diye başlayan bir çocuk, sigara ve alkol kullanımı gibi kötü davranışların, televizyonda yayınlanmasını eleştirerek, şunları kaydetti:

"Mesela küçük bir çocuk televizyonda sigara, uyuşturucu veya alkollü bir film, reklam veya dizi izlerse büyüyünce bu tür şeylerin güzel bir şey olduğunu düşünebilir. Bu yüzden kendisine zarar verebilir. Bu tür şeylerin olmaması için benim sizlerden, yani Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan istediğim şey, bu tür yayınlanan kötü alışkanlıkların televizyondan kaldırılması. Umarım, bizim sesimizi duyar ve geleceğin çocuklarına ve ailelerine bu tür şeyleri yaşatmazsınız."

Reklam
Reklam

Bir başka çocuk da "Ülkemizdeki Kötülükler" başlığıyla kaleme aldığı mektubunda, dizi film ve programlarda çocuk ve gençlere kötü örnek olabilecek birçok şey bulunduğuna işaret etti.

"SİZLERDEN İSTEĞİM, BÖYLE PROGRAMLARIN YAYINLANMAMASI"

Mektubunda, "Artist ve aktörlere sigara, içki içiriliyor, kumar oynatılıyor" diyen küçük çocuk, "Biz gençler onların yaptıklarını örnek alıyoruz. Sizlerden isteğim, böyle programların yayınlanmaması" diye devam etti.

RTÜK Başkanı Zahid Akman da çocukların mektuplarına tek tek yanıt vererek, kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Akman, küçük yaşta gösterdikleri bu toplumsal duyarlılığın ileriki yaşlarında da artarak sürmesini istedi.