Çocuklardan Uzun Metrajlı Film

Malatya'da İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklığıyla çekilen ve okullaşamayan çocukların dramını ele alan "Işığa Yürümek" adlı uzun metrajlı

Malatya'da İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklığıyla çekilen ve okullaşamayan çocukların dramını ele alan "Işığa Yürümek" adlı uzun metrajlı filmin ilk gösterimi yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'ndaki gösterimden önce yaptığı konuşmada, film projesi kendilerine anlatıldığında heyecanlandıklarını ifade etti.

Eğitim için kurum olarak Malatya'da gösterdikleri çabayı anlatan Bulut, "Köy, dağ, taş, kasaba gezerek çocukları okullarına kazandırmaya çalışıyoruz. Okullaşmanın önemini anlatmak için filmin de güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Filmin projesi dahil tüm çalışmaları organize eden İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi de kız ve erkek çocukların okullara rahat biçimde gitmeleri gerektiğine dikkat çekmek için yola çıktıklarını anlattı.

"Işığa Yürümek" isimli filmin Malatya'da eğitim konusuyla ilgili ilk uzun metrajlı film olduğuna işaret eden Çiftlikçi, filmin seyirciyle buluşmadan önce davetlilerden görüşlerini almak istedikleri için bir gösterim düzenlediklerini söyledi.

Çiftlikçi, "Çocuklarımızın okula kolay ulaşmaları, okuma güçlüğü çekenlere yardımcı olalım diye bazı konulara dikkat çekmek istedik. Filmde bu mesajları görmek mümkün olacak" dedi.

Filme ilişkin eleştirileri dinleyebilmek adına az sayıda davetliyle böyle bir program hazırladıklarını söyleyen Çiftlikçi, katılımcılara "Gördüğünüz aksaklıkları bize bildirmenizi istirham ediyorum" diye seslendi.

Filmin gösteriminin ardından filmde rol alan 6 çocuk oyuncuya dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: