Çocukları Cumhurbaşkanı’na mektup yazmaya çağırdı

Öğrencilere konferans veren Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı, gençlik yıllarında sigara içtiğinden dolayı kendisini affedemediğini söyledi....

Öğrencilere konferans veren Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı, gençlik yıllarında sigara içtiğinden dolayı kendisini affedemediğini söyledi. Balcı, öğrencileri de sigara, alkol ve kumarın kötü alışkanlıklarına karşı uyarmak için mektup yazmaya çağırdı.
Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya gelen Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı, gençlik yıllarında sigara içtiğini söyledi ve “Sigarayla ilgili kendimi affedemiyorum. Şuan 7 gün 24 saat çalışarak onun keffaretini ödüyorum galiba. O günahlarımı arındırmaya çalışıyorum” dedi.
Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Bilgi Evi’nde öğrencilere sigara, alkol ve kumar bağımlılıklarına ilişkin konferans veren Balcı, öğrencilerin sorularını cevapladı. “Babam beni çocukken, gece sigara almaya gönderirdi, korkardım ve ıslık çalarak gider gelirdim” diyen Yeşilay Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi de babalar çocuklarını sigara almaya gönderiyorlar. Hala anne babalar evde, arabada sigara içiyor. Sigara içen aydın olamaz. Eskiden sigara içenleri de aydın sayıyorlardı, şimdi üçüncü sınıf insan sayıyorlar.”

Reklam
Reklam

CUMHURBAŞKANI’NA BAŞBAKAN’A MEKTUP YAZIN
Çocuklara önemli tavsiyede bulunan Muharrem Balcı, bir öğrencinin, “Sigaranın yasaklanmasına ilişkin ne yapılabilir?” şeklindeki sorusuna, “Sigaranın, alkolun, milli piyangonun zararlı olduğuna ve yasaklanmasına dair bir mektup yazın ve beraber Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a Maliye Bakanı’na gönderelim. Bunlar zararlı oldukları halde üretimleri yapılıyor, sigaranın reklamı yasaklandı ama gazetelerde hala alkol reklamları devam ediyor. Milli Piyango kumar olduğu halde niye çekilişleri devletin televizyonu olan TRT’de yapılıyor? Bunları içeren mektuplarınızı yazın birlikte gönderelim. Belki siz çocuk olduğunuzdan sizi ciddiye alırlar” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz