Çocukları öldürülen aile mahalleyi yaktı

Konya'da 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavga sonrası cinayet zanlısı ve yakınlarının evleri yakıldı.

Konya'nın merkez Karatay İlçesi'nde, dün gece amco çocukları arasında çıkan kavgada, Nevzat Ö., 18 yaşındaki İbrahim Ö.'yü tabancayla vurarak öldürdü, kardeşi Hamza'yı ise yaraladı. Yaşamını yitiren İbrahim Ö.'nün yakınları, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte katil zanlısı Nevzat Ö. ve yakınlarının evlerini ateşe verdi.

Merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi Akburçak Sokak'ta, dün gece saatlerinde aralarında husumet bulunan amca çocukları arasında kavga çıktı. Kavga sırasında silahını çeken Nevzat Ö., amcasının oğlu İbrahim Ö. ve Hamza Ö.'ye kurşun yağdırdı. Silahtan çıkan mermilerin isabet ettiği iki kardeş ağır yaralandı.

Reklam
Reklam

Çevredekilerin çağırdığı ambulansla hasteneye kaldırılan iki kardeşten İbrahim Ö., doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olayın ardından şüpheli Nevzat Ö. ise kaçtı. Olayı haber alıp hastaneye akın eden İbrahim ve Hamza Ö. kardeşlerin yakınları, acı haberi alınca gözyaşı döküp sinir krizi geçirdi.

Sabahın ilk ışıklarıyla bir araya gelen iki kardeşin yakınları, cinayeti işlediği öne sürülen Nevzat Ö. ve yakınlarının evlerini ateşe verdi. Ayın mahallede bulunun 6 ev ile bir minibüs yakılırken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Kundaklanmak istenen 2 ev, ise son anda kurtarıldı.

Çocukları öldürülen aile mahalleyi yaktı | www.mynet.com/video

Polis, mahallede geniş güvenlik önlemi alırken, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Olayın bir aile kavgasından kaynaklandığını söyleyen Namal, "Cinayet sonrası evler ateşe verilmiş, basit yangınlar çıkarılmış. Müdahalede bulunduk ve soruşturma sürüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz