Çocukları sele kapılan aileye devlet yardımı

Taşkesti Beldesinde 6 gün önce dereye düşerek sel sularına kapılan 9 yaşındaki Ufuk Turhan'ın bulunması için çalışma yürüten ekiplerin çabası sonuç vermeyince, Mudurnu Kaymakamlığı, kayıp çocuğun ailesine, aramalarını sürdürebilmeleri amacıyla dalgıç elbisesi aldı.

Taşkesti ilköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencisi Ufuk Turhan (9), 6 gün önce top oynarken Mudurnu deresine düşerek kayboldu. Özel ve sivil ekipler tarafından 6 kilometrelik alan büyük bir titizlikle arandı. Aramaları bitiren ekipler bölgeden ayrılınca, Mudurnu Kaymakamlığı, ailenin kendi çabaları ile arama çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Reklam
Reklam

Taşkesti beldesiyle Dokurcun köyü arasındaki Mudurnu deresinde giydiği dalgıç elbisesi ile su altında arama yaparak aileye yardım eden Hüseyin Tunç, "Su çok fazla akıntılı. Altı gündür sudayım bu işin akıbeti belli değil. Amacımız, çocuğun cesedi derede ise bulup çıkarmak. Çocuk ölmemiş ve başına kaçırılma gibi başka bir olay geldiyse emin olmak için uğraşıyoruz" dedi.

Mudurnu Kaymakamlığı yetkilileri ise Ufuk Turhan'ın bulunması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Aile kaybolan çocuklarının bulunması için derede çalışma yapıyordu. Dereye kıyafetsiz girilemeyeceği için, biz de aileye dalgıç kıyafeti temin ettik ve onlarda aramalarını sürdürüyor" dediler.