Çocukların ahşap oyuncaklarını engelliler imal edecek

Çankaya Belediyesi, engellilerin istihdam ve rehabilitasyonuna yönelik Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde yeni bir kurs dönemi...

Çankaya Belediyesi, engellilerin istihdam ve rehabilitasyonuna yönelik Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde yeni bir kurs dönemi başlatıyor. Atölyeye gelen engelliler, burada çocuklar için ahşap oyuncak imal etmeyi öğrenecek.

Çankaya Belediyesi engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sosyal Projeler Merkezi bünyesinde daha önce bir kez gerçekleştirdiği Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesinde yeni bir kurs başlatıyor.

Plastikten yapılmış ve sağlıksız boyalarla boyanmış oyuncakların çoğalması ile son dönemde anne-babalar için yeniden ilgi odağı haline gelen katkısız ve sağlıklı ahşap oyuncakların üretim süreci eğitiminin verileceği ve sonunda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifikaların verileceği kursun ikincisinde 20 kursiyer ders alacak.

Reklam
Reklam

9 Nisan'da başlaması hedeflenen kurs, 6 ay sürecek ve kursiyerlere günlük 20'şer lira ödeme yapılacak. Hafta içi her gün saat 09.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek kursun engelli kursiyerlerine kaza sigortası da yapılırken, öğle yemeği ve servis hizmetini de Çankaya Belediyesi karşılayacak.

Proje kapsamında kursiyerler, 6 aylık kurstan sonra 3 aylık sosyal rehabilitasyon dönemine alınacak ve ardından da 6 ay süreyle stajyer olarak istihdam edilecek. Projeden yararlanmak için yüzde 40 ve üzeri engelli olmak, 15 yaşını doldurmuş olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, son iki yıl içinde herhangi bir İŞKUR projesine katılmamış olmak, İŞKUR'a kayıtlı olmak gerekiyor.

Başvurular Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi ile Çankaya Belediyesi Engelliler Hizmet Birimine yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: