Çocukların buz tutan göletteki tehlikeli oyununu zabıta bozdu

Yozgat’ta bir gurup ilköğretim öğrencisinin buz tutan gölet üzerindeki tehlikeli oyunlarına zabıta ekipleri mani oldu.Yozgat'ta...

Yozgat’ta bir gurup ilköğretim öğrencisinin buz tutan gölet üzerindeki tehlikeli oyunlarına zabıta ekipleri mani oldu.

Yozgat'ta Çamlık Milli Parkı girişindeki tel örgüyle çevrili Cevdet Dündar göleti aşırı soğuklar yüzünden buz tuttu. Gölün yüzeyinin buz tutmasını fırsat bilen çocuklar, tehlikeye aldırmadan oyuna daldı. Yaşları 10-12 arasındaki çocukların tehlikeli oyunu zabıta ekiplerinin gelmesiyle son buldu. Çocuklar, buzun kırılacak olmasını düşünmediklerini belirterek, "Yozgat çok soğuk bir memleket, o yüzden bu göletin buzu çok kalındır ve kolay kolay kırılmaz."

Reklam
Reklam

Çocuklar, buz üzerinde oynadıklarından ailelerinin de haberlerinin olmadığını söyledi. Tehlikenin farkına varmadan buz tutan göletin üzerinde oynayan çocukları gören vatandaşlar durumu zabıtaya bildirdi. Zabıta ekiplerinin gölete yaklaştığını gören çocuklar tel örgüyle çevrili göletten kaçmaya çalıştı.

Yozgat Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, duyarlı vatandaşların çocukların buz tutan gölette oyun oynadıkları haberini verdiğini söyledi. Baran, "Biz haberi alır almaz hemen harekete geçtik. Geldiğimizde çocuklar tehlikeye aldırmadan göletin üzerinde kartopu oynuyorlardı. Bu gerçekten çok tehlikeli bir durum çocuklar buzun üzerinde oynamayı da oyun zannettikleri için Allah korusun buz kırıldığında göletin derinliğini bilmedikleri için can kayıpları olabilir." dedi.

Anne ve babalardan çocuklarını özellikle bu durumlara karşı korumasını isteyen Zabıta Müdürü Baran, "Anne ve babalar çocuklarıyla bu aylarda mutlaka daha yakın ilgilensin. Buradaki göletimiz tel örgüyle çevrilmesine rağmen çocuklar üzerinde oynuyorlardı. Gölet çok derin." uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz